Goed nieuws voor ondernemers in Weert. De graafwerkzaamheden zijn vandaag gestart. Op maandag 23 oktober plaatsten Hans van der Donk, Circet Nederland, Marcel van der Schouw van de gemeente Weert en Saba Eshaq van DELTA Netwerk de eerste schop in de grond in Centrum-Noord.

Aanleg van het glasvezelnetwerk op de bedrijventerreinen
Saba Eshaq, DELTA Netwerk: “In Weert starten we vandaag officieel met de aanleg van het glasvezelnetwerk op de bedrijventerreinen. In alle projecten die we doen werken we heel nauw samen met de aannemer, de lokale partners en de gemeente. Dat is ook hier een prettige samenwerking die soepel verloopt, dank daarvoor. Met de partners hebben we in Weert al een mooi resultaat behaald, mede dankzij hun inzet staan we hier vandaag. Er is veel interesse voor glasvezel in dit gebied.”

In het tweede kwartaal worden de bedrijven aangesloten
Hans van der Donk, Circet Nederland: “Op de bedrijventerreinen in Weert gaat het om ruim 200 aansluitingen. Dat betekent dat we 30 kilometer geul gaan graven. Op de terreinen hebben we te maken met veel stakeholders die elke dag bereikbaar moeten zijn, dat maakt een bedrijfspand een uitdagende klus. Ik heb er vertrouwen in dat we dit project met DELTA Netwerk en de gemeente Weert tot een goed einde gaan brengen. Zoals gezegd starten we vandaag met de civiele werkzaamheden. We verwachten deze in het eerste kwartaal van 2024 af te ronden, als het meezit met de vorstperiode. In het tweede kwartaal worden de bedrijven aangesloten op het glasvezelnetwerk. Daarna wordt overgegaan tot activatie en kan er gebruik worden gemaakt van internet via glasvezel.”

Sluit een abonnement af bij lokale telecomaanbieders
Ondernemers van de geselecteerde bedrijventerreinen die nog geen abonnement hebben afgesloten, maar wel graag gebruik willen maken van glasvezel kunnen alsnog een abonnement afsluiten bij lokale telecomaanbieders of bij DELTA Zakelijk. Meer informatie is te vinden via de postcodecheck op deltanetwerk.nl/zakelijk.