De campagne Keyport, dé ondernemende regio’ brengt toonaangevende bedrijven in beeld. Bedrijven zoals Admesy uit Ittervoort, maker van meetapparatuur voor beeldschermproducten ten wereldwijd.

Er liggen prachtige bedrijven, het vestigingsklimaat is goed, de bereikbaarheid uitstekend. We hebben prima onderwijs, meer dan genoeg leuke banen én volop carrièrekansen. Bovendien kun je hier prettig wonen, lekker shoppen en heerlijk recreëren. Hoogste tijd dat iedereen dat weet.

Om de arbeidsmarktkansen van de Keyport-regio beter voor het voetlicht te brengen volgen we twee sporen. Allereerst is er de campagne ‘Keyport, dé ondernemende regio’. Daarin brengen we de toonaangevende bedrijven van onze regio in beeld. Dat zijn wereldspelers, die leveren aan topklanten over de hele wereld. Achtbaanbouwer Vekoma en hightech frontrunner Admesy bijten het spits af. Zij delen hun verhaal en geven een kijkje achter de schermen op de website van Keyport.

Kies Keyport
Tegelijkertijd richten we ons op leerlingen en studenten, de arbeidskrachten van de toekomst. We helpen hen bij de juiste studiekeuze, we matchen bij een stage- of afstudeerplek en maken ze enthousiast voor een baan bij een bedrijf in de eigen regio. Want carrièrekansen zijn er volop, ook op hbo- en wo-niveau. Met het programma ‘Kies Keyport’ brengen we studenten en mkb doelgericht bij elkaar. We bouwen verder op het platform ‘Meet The Youngsters’, een online platform waar nu – op euregionaal niveau – al 10.500 studenten en 550 bedrijven bij zijn aangesloten. Van mbo tot wo en young professionals met eerste werkervaring. We bereiken ze met een online en offline programma.

Eigentijdse aanpak in werving van jong talent
Een concreet voorbeeld is het gebruik van serious gaming en de escape room. Met virtual-realitytechnieken brengen we de (technische) beroepen van morgen in beeld. Op een manier die studenten aanspreekt én tegelijkertijd inspeelt op de skills van de toekomst. Met 360 gradenfilmpjes en een mini-living lab krijg je een realistisch kijkje in de dagelijkse praktijk: wat gebeurt er op de werkvloer. Welke uitdagingen kom je tegen en hoe ga je daar op een slimme manier mee om? Pure beleving, en dat heeft impact. Naast dat het mkb-bedrijven helpt om zichzelf en hun vacatures beter te profileren, is het ook leerzaam voor het bijscholen van je huidige personeel.

Mkb-bedrijven helpen met employer branding
Het vinden en aantrekken van jong talent is één. Voor het binden en boeien van medewerkers is meer nodig. Wat we bijvoorbeeld merken is dat jongeren in toenemende mate bezig zijn met zingeving. Zo is een positieve bijdrage aan milieu, mens en maatschappij steeds belangrijker. En ook de mate van flexibiliteit is een belangrijk argument om wel of niet voor jouw bedrijf te kiezen. De vraag is dan: in hoeverre is jouw organisatie daar klaar voor? Dat gesprek gaan we graag met je aan, zodat jouw bedrijf een aantrekkelijke(re) werkgever wordt voor de jongere generatie. Tegelijkertijd heb je als werkgever een rol richting je bestaande medewerkers. Zijn zij fit voor de uitdaging van morgen? Wordt het potentieel talent optimaal benut? Ga je tijdig in gesprek over duurzame inzetbaarheid, een andere rol of functie? Ook voor deze vraagstukken kun je bij Keyport terecht. Eén telefoontje en je komt gegarandeerd een stap verder.

Nieuwe events
Naast een gerichte aanpak voor bedrijven gaan we aan de slag met het organiseren van nieuwe events. Denk dan aan ‘Tour de Keyport’, waarbij studenten een bezoek brengen aan spraakmakende bedrijven in de Keyport-regio. En aan ‘Keyport College Tour’, waarbij ondernemers een podium krijgen voor een volle collegezaal met studenten. Allemaal met als doel om studenten beter zicht te laten krijgen op de mooie bedrijven in de regio en de carrièrekansen die ze bieden. Zodat jong talent en mkb elkaar beter gaan vinden. En we mede de uitdagingen op de arbeidsmarkt vlot gaan trekken.

Keyport is aanjager en verbinder
Programmamanager Ton Hagelstein over de rol van Keyport: ‘In deze ontwikkelingen is Keyport aanjager en verbinder. We stonden aan de wieg van het platform Meet The Youngsters en maken ons sterk voor het opschalen naar een meer integrale arbeidsmarktaanpak, omdat het van cruciaal belang is om nú te investeren en de brug te slaan tussen alle betrokken partijen. Nu de zeven gemeenten, het onderwijs en onze businesspartners zijn aangehaakt, kunnen we vol inzetten op een programma dat het regionale bedrijfsleven profileert én inspeelt op studenten die hier wonen of studeren. Zodat zij de weg naar een carrière in de regio gaan vinden. En de regio jong talent aan zich kan binden.’

Kies Keyport in 2022
Een insteek die leidend zal zijn in 2022: samenwerken en opschalen. Voor nog meer regionale impact. Zo komt ‘Techniekatelier SparkTechLab’ met een meerjarenprogramma. En er wordt gewerkt aan een virtuele simulatie- en leeromgeving voor het vmbo en mbo. Met toepassing van de nieuwste VR-, AR- en GBL- (game based learning) technieken wordt dit een belangrijke stap voorwaarts in up-to-date ‘leren in de praktijk’ en de ‘samenwerking (techniek)onderwijs en bedrijfsleven’.

Heb jij een personeelsvraagstuk?
Kies Keyport!

Ontdek wat Keyport voor jou kan betekenen. We kennen de regio en koppelen mensen en middelen actief aan elkaar. Zo kom je verder met jouw ondernemersvraag. Maak vrijblijvend een afspraak met Renske Cox of Ton Hagelstein via Keyport.