REGIO – Werkgevers die door de gevolgen van de coronacrisis in moeilijkheden zijn gekomen, hebben moeite om het vakantiegeld uit te keren aan hun medewerkers. Dat laten werkgeversorganisaties ONL en VNO-NCW weten aan BNR. De nieuwzender heeft een rondvraag gedaan waaruit blijkt dat een aantal werkgevers al heeft aangegeven voorlopig geen vakantiegeld uit te keren.

Hans Biesheuvel, voorzitter van Ondernemend Nederland (ONL), laat tegenover BNR weten dat het lastig is het probleem in precieze aantallen uit te drukken. Wel zegt hij dat het probleem rond het vakantiegeld groter is dan vorig jaar. Dit jaar zijn de reserves verder opgeraakt. Met name in de sectoren die hard getroffen zijn door de coronacrisis, zoals horeca, kleine winkels en evenementen. Het advies van ONL aan ondernemers is om het vakantiegeld desnoods over meerdere maanden te spreiden.

Lobby
ONL lobbyt bij demissionair minister van Sociale Zaken Wouter Koolmees op extra NOW voor de maand mei, maar in die overheidssteun is nadrukkelijk ook geld opgenomen voor de pensioenpremies en het vakantiegeld.