Als bedrijf of zzp’er kiezen voor pennen bedrukken en die weggeven aan jouw personeel of relaties, is een populaire manier van reclame maken. Pennen worden overal gebruikt: op het werk, thuis, op scholen, in bedrijven. Pennen bedrukken is dan ook een slimme manier om jouw bedrijfsnaam en/of bedrijfslogo onder de aandacht va neen grote groep mensen te brengen en zo een grote groep mensen bekend te maken met jouw bedrijf of jouw diensten als zzp’er. Wat is in het kort de geschiedenis van de pen? En welke voordelen hebben pennen met opdruk als relatiegeschenk te bieden?

Pennen al eeuwenoud
Pennen hebben een lange geschiedenis. Sinds de uitvinding van het schrift rond 3300 v.Chr, toen in Mesopotamië kleitabletten beschreven werden, heeft de pen een evolutie doorgemaakt. Bekend is het fenomeen ganzenveer met inktpot, die al eeuwenoud is. Een van de meest revolutionaire ontwikkelingen was de uitvinding van de balpen in 1938, de opvolger van de befaamde vulpen. De balpen is uitgevonden door de journalist László Bíró uit Hongarije. Het bedrukken van pennen met eigen logo’s en teksten is een ontwikkeling die daarna volgde en sindsdien mateloos populair is bij ondernemers, bedrijven en later bij zzp’ers.

De voordelen van pennen met opdruk
Pennen bedrukken met een tekst of afbeelding heeft diverse voordelen. In de eerste plaats zijn pennen met opdruk een erg voordelige manier van marketing. Je kunt talloze pennen laten bedrukken voor weinig geld. In de tweede plaats zijn bedrukte pennen perfect omdat ze dagelijks diverse malen door de eigenaar gebruikt worden. Of beter gezegd: eigenaars. Want pennen veranderen nogal eens van eigenaar, gemiddeld maar liefst zeven keer, zeker in bedrijven, op scholen en in openbare gelegenheden als bibliotheken of overheidsgebouwen. Dat is natuurlijk voordelig voor ondernemers, want daardoor komen nog meer mensen in contact met jouw bedrijfsnaam en logo. En weer een andere pro van pennen laten bedrukken is dat je dit voor alle gelegenheden kunt doen. Of je nu een relatiegeschenk wilt uitdelen aan laten, aanwezig bent op een beurs of een grote hoeveelheid pennen voor jouw personeel wilt laten maken: pennen zijn het perfecte middel! Ten slotte is het ideale aan pennen dat ze, als ze van kwaliteit zijn, lang meegaan en vaak op plekken liggen waar ze gezien worden. Dat betekent dat veel omstanders jouw pen ook zien, bekijken of gebruiken.

Keuze in overvloed
Ten slotte nog het volgende: pennen zijn in allerlei modellen, vormen en kleuren te krijgen. Als ondernemer kun je jouw creativiteit dus de volle loop laten en jouw klanten en relaties met een bijzonder product verrassen!