Als allround lease adviseur garandeert Edwin Bosmans de beste voorwaarden tegen de scherpste prijs. Het kan hierbij gaan om zowel financiële lease als om operationele service lease. De kracht schuilt in het netwerk van 21 leasemaatschappijen waarmee hij zaken doet. Met zijn persoonlijke aanpak helpt de Weertenaar bedrijven aan leasecontracten op maat: van auto’s tot tiny houses en van kranen tot productiemiddelen.

Door Wesley Hegge

Edwin bemiddelt als onafhankelijk tussenpersoon bij de totstandkoming van leaseoplossingen. Hij profileert zich daarbij als allround lease specialist. Een markt die in opkomst is. Nieuwe en gebruikte auto’s, maar ook roerende goederen zoals machines, computers en ict-systemen; de mogelijkheden van lease zijn uitgebreider dan veel ondernemers weten.

“Het wordt steeds populairder onder ondernemers”, zegt Edwin in zijn kantoor aan huis. “Dankzij lease hoef je geen grote investeringen te doen. Je houdt dus middelen vrij om
te ondernemen. Een ander voordeel is dat je tot op de cent nauwkeurig weet wat je maandelijkse kosten zijn. Ook is een contract snel geregeld. Vaak binnen een dag.”

Financieel onderlegd
Na een carrière bij Rabobank Weerterland & Cranendonck maakte hij in 2008 de overstap naar de leasewereld. Een halfjaar geleden begon de Weertenaar voor zichzelf als partner
van BD Lease. De kracht van BD Lease schuilt in de persoonlijke aanpak en het netwerk van leasemaatschappijen. Dat zijn er op dit moment 21 in totaal. “Daardoor kan ik mijn klant altijd de beste deal bieden. Hierbij kijken wij verder dan alleen maar de prijs, de algemene voorwaarden en klanttevredenheid over de betreffende maatschappijen zijn zeker zo belangrijk. Ik ga voor oplossingen die in alle opzichten het beste de vraag vande klant beantwoordt.”

Daar ontbrak het nogal eens aan toen hij voor andere leasemaatschappijen werkte. “Daar was het aanbod beperkt tot de producten in het portfolio. Daardoor kon ik de klant vaak niet optimaal bedienen of moest ik zelfs ‘nee’ verkopen.” Dat vormde voor Edwin de aanleiding om als zelfstandige aan de slag te gaan. “Nu staat de wens van de klant centraal in plaats van het aanbod. Op het moment dat een ondernemer met een investeringsvraagstuk in roerende zaken zit, kan ik uitzoeken wat er mogelijk is. Door de klantgerichte aanpak en het netwerk aan maatschappijen kan ik besparingen van 5 tot 15 procent op leasecontracten realiseren.”

Persoonlijk contact
Edwin onderscheidt zich door zijn persoonlijke aanpak. “De mensen die mij kennen, weten dat ik gemakkelijk contact leg op allerlei niveaus. Ik ben niet formeel of afstandelijk, maar juist het omgekeerde. Bij een zakelijke deal moet het gevoel goed zijn. Zo zit ik in elkaar.”
Zijn werk is het vergelijken van het beste aanbod op een bepaald moment, dat aansluit bij de specifieke wensen van de klant. Leasemaatschappijen veranderen snel van aanbod,
soms wel van dag tot dag. Dus kan de Weertenaar altijd de meeste gunstige prijs van dat moment aanbieden.

Ook gedurende het contract blijft hij het eerste aanspreekpunt. “Daarmee ontzorg ik de klant richting de leasemaatschappij.” Lease is in opkomst. In de basis kan het voor ieder bedrijf interessant zijn, stelt Edwin. “Van multinational tot ZZP’ers. Doordat BD Lease in totaal 20 partners heeft, hebben we jaarlijks forse volumes. Dat levert collectieve korting op, waardoor ik besparingen van 5 tot 15 procent op de leasekosten kan realiseren. Daar profiteren onze klanten van.”

Belangrijk om te noemen: de klant hoeft Edwin niet te betalen voor zijn dienstverlening. Hij ontvangt zijn fee van de leasemaatschappijen waarmee hij contracten afsluit.

Breed aanbod
Edwin staat open voor elke vraag van een ondernemer. “Een oplossing is niet altijd gegarandeerd, maar ik wil altijd kijken of er mogelijkheden zijn. Flexibiliteit staat voorop.” Als voorbeeld noemt hij een vraag van een startende ondernemer die op zoek was naar een vrachtwagen, maar niet in een keer de investering kon doen. “Deze klant had niet verwacht dat ik een goede oplossing voor hem zou hebben omdat hij een startende ondernemer is. Ik heb voor hem, binnen 48 uur, een passende leaseoplossing weten te regelen.”

Ondernemers moeten vaak een diversiteit aan apparatuur, machines en andere middelen aanschaffen. Dat kan een hoge investering vragen, wat maar net binnen de huidige
en toekomstige situatie moet passen. “In zo’n geval kan een financieringsvorm die we ‘equipment lease’ noemen, voordelen opleveren. “Dan ben je als ondernemer economisch
eigenaar, maar betaal je een vast laag maandbedrag in plaats van eenmalig een hoog bedrag.”

Overigens hoeft lease niet altijd over nieuwe producten te gaan. “Ook gebruikte objecten kunnen geleaset worden. Natuurlijk niet een auto van vijftien jaar oud, maar een
schilder die een bedrijfswagen van zeven jaar oud wil, kan ik prima financieren. De vraag van de klant staat centraal.”

www.bdlease.nl/dt_team/edwin-bosmans/