REGIO – Ondernemers in de regio, die met hun bedrijf in een moeilijke financiële periode zitten, kunnen contact opnemen met 155-Help-een-bedrijf; het nationaal noodloket voor ondernemers.

Hier krijgen ze direct gratis advies van een professionele ondernemersadviseur van het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf (IMK). Deze adviseur kijkt samen met de ondernemer hoe de situatie kan worden verbeterd.

Nationaal noodloket
155 kan worden benaderd via de website www.155.nl en telefonisch via 088 999 0 155. Als de hulp van 155 wordt ingeroepen, kijkt een ervaren ondernemersadviseur samen met de ondernemer naar de problemen. Hij begrijpt de situatie en ook de emoties, twijfels of schaamte en adviseert over mogelijke oplossingen. Op de website kan de ondernemer zien of hij in aanmerking komt voor een ondernemersregeling van de gemeente. Jaarlijks worden daar duizenden bedrijven mee geholpen.

IMK
Het IMK werkt met regionale teams met meer dan 100 experts op het gebied van ondernemerschap en publieke en private microfinanciering. Meer dan 30.000 ondernemers in Nederland werden eerder met succes geadviseerd en/of begeleid door het IMK. Zie voor meer informatie: www.imk.nl.