AMSTERDAM – De 27-jarige sterrenchef Bas van Kranen, afkomstig uit Maasbracht, wordt met ingang van 2018 de nieuwe eerste kok van het populaire en bekende hoofdstedelijke restaurant Bord’Eau (**) in hotel De L’Europe. Momenteel is hij werkzaam bij van het Zuid-Limburgse restaurant De Leuf (*). Daarvoor werkte hij bij restaurant Bretelli in Weert, waar hij 2011 begon als leerling kok. Zijn jongere broer Pim is nu werkzaam bij Bretelli.
Hij volgt tweesterren chef Richard van Oostenbrugge op die met zijn sous-chef Thomas Groot een eigen restaurant langs de Amstel zal beginnen voor circa 25 personen rondom een open keuken in vermoedelijk huidig restaurant Breitner. Dat schrijft De Telegraaf. Van Kranen staat bekend om zijn lichte, frisse keukenstijl. “Het is een geweldige uitdaging om van Zuid-Limburg naar Amsterdam te gaan. Ik krijg de ruimte en vrijheid om mijn eigen stijl neer te zetten”, reageert Van Kranen tegenover De Telegraaf.