Met een grote taart bracht MVO-platform Konnekt’os op dinsdag 17 januari een bezoek aan de 100ste partner. Niemand minder dan Attractiepark Toverland sluit zich aan bij de stichting van ondernemers die zich inzet voor sociaal ondernemen en mensen die een steuntje in de rug nodig hebben op de arbeidsmarkt.

Konnekt’os werd in 2012 geïnitieerd door participatiebedrijf Risse Groep in Weert en in 2016 omarmd door collega-bedrijf Westrom in Roermond en daarmee uitgebreid naar heel Midden-Limburg. Het verwelkomen van de 100ste partner is een bijzondere mijlpaal voor het MVO-platform dat nu zelfs groeit tot buiten de regio. Afgelopen jaar traden 6 nieuwe founders en 14 nieuwe partners toe tot het businessnetwerk, wat aangeeft dat MVO ertoe doet in de regio.

Building People
Ook voor Toverland is het toetreden tot Konnekt’os een mijlpaal. Benny Steijvers,  Operationeel Directeur van Toverland: “Wij vinden het heel speciaal dat wij de 100ste partner van Konnekt’os zijn! We zijn al in een jubileumstemming omdat we 15 jaar bestaan en dit verhoogt de feestvreugde nog meer!” Toverland is al actief op MVO-gebied en sluit zich aan bij het platform met een doel. Steijvers: “Bij Konnekt’os willen we graag geïnspireerd raken door MVO-initiatieven van andere partners. Wij willen ons MVO-beleid hier actiever gaan uitdragen. Vooral op het gebied van People maken wij mooie stappen. We hebben onze afdeling P&O zelfs omgedoopt tot M&O: Mens & Organisatie. Wij hechten veel waarde aan de quote van Zig Ziglar ‘You don’t build a business, you build people, and then people build the business’.“

50+-beleid
Op 17 januari werd Toverland persoonlijk welkom geheten als partner van Konnekt’os door bestuursvoorzitter Ton Hendriks en Risse-directeur Jan Karel Jobse. Na een feestelijke toast werd er stilgestaan bij het MVO-beleid van Toverland. Steijvers: “We zijn trots op ons 50+-beleid. Momenteel bestaat 12,5% van ons personeelsbestand uit 50+-ers. Ook werkt er bij ons een vaste groep SW’ers onder begeleiding. Ze voeren parkbreed diverse werkzaamheden uit. Bij al onze medewerkers stimuleren we eigenaarschap, zo denken ze actief mee op het gebied van afvalscheiding en het tegengaan van verspilling. Daarnaast prefereren wij meer samenwerking met regionale ondernemers.”

Nieuwe kansen op MVO-gebied
Op het gebied van Planet is Toverland tevens actief. Zo vangt Toverland regenwater op voor het vullen van waterattracties en is het attractiepark actief in het project ‘Limburgers voor bijen’, met het doel bijensterfte tegen te gaan. Steijvers: “We planten bewust bepaalde soorten planten aan om bijen en vlinders het park binnen te halen, een prettige bijkomstigheid hiervan is dat het wespen hierdoor buiten het park houdt. In de toekomst zoeken we naar manieren om ons MVO-beleid verder uit te breiden en Konnekt’os gaat ons daar vast veel inspiratie voor geven! In 2018 breiden we ons park uit met een nieuwe buitenentree, een nieuw themagebied en extra parkeerplaatsen. Dus ook hier ontstaan nieuwe kansen op het gebied van MVO ”.