De Eindhoven-Leuven-Aken Triangle (ELAT) is een grensoverschrijdend netwerk dat de kennisregio’s met elkaar verbindt tot een Top-10 Europese technologische regio. Leuven is een goed voorbeeld hoe door bold moves en lef innovatie wordt aangejaagd. Innovatie is de basis voor economische groei. De Leuven Mindgate regio biedt met vermaarde kennisinstellingen, zijn 3 wetenschapsparken en incubatoren, en met het aanwezige investeringskapitaal de ideale voedingsbodem. Daarbij is er sprake van een uitstekende samenwerking in de trippple helix. Deze community of innovation heeft geleid tot diverse new unicorns.

Afgelopen twee dagen op studiereis met de LWV naar Leuven. Onder leiding van Martin Hinoul een combinatie van colleges op KU Leuven en bedrijfsbezoek. IMEC Leuven is de ‘anchor tenant firm’ voor de regio, daar waar Philips dit is voor Eindhoven en Bayer voor Aken. In Leuven werkt 1 op de 5 werknemers in de technologie, chemie of life-sciences. Bij een shift naar 1 op 4 betekent dit een extra economische groei van 2%/jaar.

Weerterland en Cranendonck liggen op een kruispunt van wegen(water-asfalt-spoorweg) in het hart van ELAT. Dat biedt unieke kansen. Vooral werken aan een forse verbetering van de bestaande infrastructuur, meer verbinden met het onderwijs en doorpakken op bestuurlijk niveau. Kwestie van kansen pakken. Dus kom maar op met jouw plan.

Hans de Kinderen
Managing Director Corporate banking at Rabobank Weerterland en Cranendonck