Edwin Soumang en Bethany DeLong

Restaurantvereniging JRE heeft maandag 28 november awards uitgereikt aan ondernemers die afgelopen jaar opvallend ondernemerschap hebben getoond. Daarbij is Edwin Soumang van restaurant ONE in Roermond uitgeroepen tot Chef van het Jaar.

De andere awards gingen naar Jennifer Silvius van Rantrée in Maastricht, die titel Gastvrouw van het Jaar heeft gekregen en Marko Karelse en Erica de Raaf hebben met Villa la Ruche in Voorburg het Restaurant van het Jaar.

JRE
JRE is een vooraanstaande restaurantvereniging, waarin jonge en ambitieuze ondernemers zich hebben verenigd. Tijdens de algemene ledenvergadering bij restaurant Sems in Leeuwarden zijn drie aangesloten bedrijven verrast met een JRE-award. Het bijzondere en mooie aan deze onderscheidingen is dat de winnaars gekozen zijn door de leden zelf.

Chef van het Jaar
Zij mochten allemaal stemmen op een collega en kozen Edwin Soumang als Chef van het Jaar. Edwin is met zijn partner Bethany DeLong eigenaar van het met één Michelinster bekroonde restaurant ONE in Roermond. De chef-kok wordt door zijn collega’s omschreven als ‘eigenzinnig, talentvol, stijlvol en avontuurlijk’. Bovendien vinden ze hem ambitieus en competitief, met een no-nonsense en competitieve instelling.

In het Zakenblad stond eerder dit jaar een uitgebreid interview met Edwin Soumang en Bethany DeLong.

Ledenvergadering
De awards werden uitgereikt door voorzitter Rik Jansma (eigenaar van restaurant Basiliek in Harderwijk) tijdens de Algemene Ledenvergadering bij restaurant Sems in Leeuwarden. Het initiatief had vorig jaar haar vuurdoop, toen de prijzen voor het eerst werden uitgereikt.

Over JRE
JRE is een vereniging van jonge restaurateurs die hun talent en passie voor gastronomie delen met gelijkgestemden. De vereniging telt meer dan 350 restaurants en 160 hotels verspreid over 16 landen: België, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Ierland, Italië, Kroatië, Luxemburg, Nederland, Oostenrijk, Polen, Roemenië, Slovenië, Spanje, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk.

JRE-chefs combineren top kooktalent met passie voor de koken en het gebruik van lokale producten met behoud van traditie. Hun gepassioneerde kookkunst in combinatie met perfect gastheerschap en een sfeervolle ambiance biedt gasten de ongelooflijke JRE-ervaring.