Hudson’s Bay Company heeft zeven nieuwe langlopende huurcontracten afgesloten in Nederland. De nieuwe locaties zijn stuk voor stuk vrijgekomen na het bankroet van V&D. De warenhuizen worden geopend Amersfoort, Den Bosch, Den Haag, Enschede, Haarlem, Leiden en Zwolle. Het V&D-pand in Weert blijft vooralsnog leeg.

Het warenhuisconcern komt nu uit op elf vestigingen, waarvan de eerste warenhuizen in het derde kwartaal van volgend jaar geopend moeten worden. De Canadese retailer tekende eerder al huurcontracten in Amsterdam (twee), Breda en Tilburg.

Warenhuisketen
De zeven nieuwe locaties zijn stuk voor stuk vrijgekomen na het faillissement van V&D. In Den Haag wordt Hudson’s Bay één van de vijf nieuwe huurders, die het pand zullen verdelen. De warenhuisketen is met 18.500 vierkante meter de grootste huurder. Hudson’s Bay wil de komende twee jaar tot twintig nieuwe warenhuizen in ons land openen. “We kijken er naar uit om binnenkort nog meer winkels aan te kondigen, omdat we doorgaan met het zeker stellen van nieuwe locaties”, aldus topman Richard Baker.