Roeivereniging Weert

Roeivereniging Weert is sinds de oprichting anderhalf jaar geleden gestaag gegroeid. De vereniging komt nu in een nieuwe fase, waarbij ook gestart wordt met het uitvoeren van de plannen rondom G-roeien (voor mindervaliden) en jeugdroeien. Greep naar de Hoorn en de Fietsende Ondernemers hebben voor de uitvoering van die plannen een financiële bijdrage gedaan. Maar dat is nog niet voldoende.

De vereniging kijkt met trots terug op afgelopen jaar. Ruim twintig leden zonder roei-ervaring hebben leren roeien en de jeugd heeft de eerste medailles gehaald op nationale kampioenschappen.

Zonder subsidie
Begin april wordt het seizoen gestart met een nieuwe instructieperiode zodat het ledenaantal kan groeien. De vereniging heeft inmiddels meer dan tien boten, die op voordelige manier aangeschaft zijn bij zusterverenigingen. Zowel de bouw van het clublokaal als de vloot is gefinancierd door eigen middelen van de leden en sponsorgeld. Dus volledig zonder subsidie.

Greep van de Hoorn
Roeivereniging Weert komt nu in een nieuwe fase. Het uitvoeren van de plannen rondom G-roeien en jeugdroeien staat daarbij op de planning. Gesponsord door de Greep van de Hoorn – een jaarlijks terugkerend fundraising-evenement van de Stichting Weerter Bedrijvencompetitie – is tijdens de Open Roeidag afgelopen zondag een nieuwe boot in vaart genomen. Het is een nieuwe (2-persoons) boot die geschikt is voor jeugd en G-roeien.

Gouden Greep
Gesponsord door de Greep naar de Hoorn hebben wij tijdens onze Open Roeidag op 21 maart jl. een nieuwe (2-persoons) boot, de ‘Gouden Greep’, in de vaart genomen. Foto: WdG

Actie uitschrijven
Maar de vereniging wil meer. Twee jaar geleden hebben de Fietsende Ondernemers 1.500 euro beschikbaar gesteld voor de aanschaf van een (1-persoons) boot speciaal voor het G-roeien. De aanschaf daarvan zou precies passen in de plannen. Maar de kosten daarvoor blijken hoger uit te vallen.

Omdat de vereniging het geld niet beschikbaar heeft, wordt een actie uitgeschreven voor het verwerven van sponsors (onder leden, begunstigers en bedrijven). Iedere bijdrage is welkom. Mocht er meer geld opgehaald worden dan nodig is voor de aanschaf, wordt het geld gereserveerd voor andere investeringen in de vloot.

Rekeningnummer: NL06ABNA0422947903