Buitengebied Nederweert

Wat kan ik doen om mijn eigendommen beter te beveiligen en hoe kan ik helpen om de criminaliteit in het buitengebied tegen te gaan? Dat er veel mogelijk is en dat dit niet altijd geld hoeft te kosten kunnen agrariërs ervaren tijdens een bijeenkomst over veiligheid en criminaliteit op donderdag 3 maart om 20.00 uur in Baexheimerhof in Baexem.

De avond is een initiatief van LLTB, de gemeenten Nederweert en Leudal en de Politie. De bijeenkomst is bedoeld voor agrarische ondernemers uit Midden-Limburg maar ook daarbuiten. Ook pers is van harte welkom.

Buitengebied
Nederweert en Leudal hebben een prachtig buitengebied waar het goed wonen, werken en recreëren is. Beide gemeenten steken in op een vitaal platteland waar iedereen op zijn manier van kan profiteren. De laatste jaren zien we echter ook een aantal ongewenste ontwikkelingen in het buitengebied. Criminelen dumpen er regelmatig drugsafval en stelen o.a. diesel en koper.

In maart 2015 zijn de gemeenten Nederweert en Leudal, de politie, de LLTB en Meld Misdaad Anoniem (M.) samen een campagne gestart om de aanpak van criminaliteit in het buitengebied te versterken. De informatieavond voor agrariërs maakt daar deel van uit.

Tijdens de bijeenkomst zijn er sprekers van Politie, gemeente en LLTB die vertellen hoe gebruikers van het buitengebied gezamenlijk de criminaliteit te lijf kunnen gaan. Daarnaast is er een informatiemarkt waar bedrijven apparatuur voor bedrijfsbeveiliging demonstreren. Hier is ook het bureau Drugzaken van de Politie aanwezig dat laat zien hoe u de signalen van hennepkwekerijen en XTC-labs kunt herkennen. De informatiemarkt is al vanaf 19.30 uur geopend.

Programma
19.30 – 20.00 uur Inloop / bezoek informatiemarkt
20.00 – 20.10 uur Voorwoord burgemeester Arno Verhoeven
20.10 – 20.50 uur Project MMA + XTC-dumpingen / drugsafval in buitengebied (door Ivo Kwantes Politie Limburg)
20.50 – 21-10 uur Hennep – het groene goud door Leon Faassen (LLTB)
21.10 – 21.20 uur Dieselwacht door Johan Geraats (LLTB)
21.20 – 21.35 uur Agro DNA-kit voor ondernemers door Rob Berger SDNA Forensic Marking
21:35 uur Afsluiting + bezoek informatiemarkt