Vera van Pol sportvrouw Amsterdam

Vera van Pol sleept weer een prijs in de wacht. De turnster uit Tungelroy is uitgeroepen tot Sportvrouw 2015 van het Amsterdamse stadsdeel Nieuw-West. In dit deel van de hoofdstad wonen maar liefst 180.000 inwoners. Eind vorig jaar werd ze ook al benoemd tot Sportvrouw van Weert.

Vera (22) komt uit Tungelroy en traint door de week bij Turnz Amsterdam Gymnastics. Ze timmert hard aan de weg. Vorig jaar werd ze onder meer Nederlands kampioen op de meerkamp individueel. Als klap op de vuurpijl kwalificeerde ze zich met het meerkampteam voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

“De prijs houdt in dat je in het jaar 2015 bijzondere sportprestatie hebt behaald”, zegt Vera. “Zo waren dat voor mij de NK-titels op de meerkamp, sprong en vloer. En ik won zilver op balk en natuurlijk de achtste plaats met het Nederlandse team op het WK in Glasgow en daarmee plaatsing voor de Olympische Spelen in Rio dit jaar met het Nederlandse team.”

Binnen het Oranje-team is momenteel de strijd losgebarsten om een plaats in het team dat deze zomer naar Rio gaat. In de komende editie van het Zakenblad Weerterland & Cranendonck staat een uitgebreid interview met Vera en de aanloop naar de Olympische Spelen.

Vera van Pol en haar trainers Claudia Werkhoven en Wolther Kooistra.
Vera van Pol en haar trainers Claudia Werkhoven en Wolther Kooistra.