Winnaar parkeeractie
Winnaar parkeeractie

Bezoekers aan Weert kunnen sinds mei van dit jaar op tal van nieuwe manieren betalen voor het parkeren in Weert. Ter promotie hiervan was er een selfie-actie waarmee vier elektrische fietsen te winnen waren. De vier e-bikes zijn gisteren uitgereikt aan de winnaars. De fietsen zijn beschikbaar gesteld door Bikkel bikes, een echte Nederlandse fietsfabrikant die in Nederweert zijn fietsen ontwikkelt. 

Wethouder Frans van Eersel: “Naast het optimaal faciliteren van onze bezoekers als het gaat om parkeren, is het stimuleren van fietsgebruik ook één van onze speerpunten. Zo zijn we bezig met het uitbreiden van het aantal fietsparkeerplaatsen. En vandaar deze beloning in de vorm van e-bikes.”

Veel animo voor Weerterlandpas
Er blijkt veel animo voor de moderne betaalmogelijkheden. In ruim zes maanden tijd zijn er zo’n 55.000 transacties geweest via de bezoekerspas, Weerterlandpas of via de mobiele telefoon (Stadsparkeren, Parkmobile, Yellowbrick, SMS-parking en Park-line). Het meest populair is Stadsparkeren met een Bezoekerspas of Weerterlandpas. Ruim de helft van alle transacties vindt plaats via deze passen.” Verder hebben zo’n 3.400 mensen hebben een account aangemaakt bij Stadsparkeren om met de Weerterlandpas te kunnen parkeren. Bovendien is er zo’n 30.000 keer ook een daadwerkelijke transactie geweest met de Weerterlandpas.

Actie gratis registratie Weerterlandpas
In de hele maand december kunt u de Weerterlandpas gratis registreren als parkeerpas. Voor de gratis registratie gaat u naar www.stadsparkeren.nl en klik op ‘aanmelden’. Daarna voert u het pasnummer van de Weerterlandpas in, het kenteken van uw auto en overige gegevens. U kunt direct parkeren met uw Weerterlandpas; niet alleen in Weert, maar in nog veel meer Nederlandse steden. Bent u geen inwoner van Weert of Nederweert, maar wilt u wel parkeren met een pas? Vraag een bezoekerspas aan op: www.stadsparkeren.nl.

Nieuwe automaten
Verder worden de komende weken alle parkeerautomaten in zone 1 vernieuwd. De nieuwe automaten hebben de mogelijkheid te betalen met munt-, Dip en Go- en pin. Met vragen kunt u terecht bij de gemeente via (0495) 575 000, op www.parkerenweert.nl of bij parkeerbeheer@weert.nl.