Paterskerk
Paterskerk

De gemeente Weert reikt dit jaar de Weerter Erfgoedprijs uit voor de ‘Beste restauratie van Weert’. Hiervoor zijn twaalf monumenten genomineerd. Tot en met vrijdag 11 december 2015 kan iedereen op de nominaties stemmen via www.weert.nl/erfgoedprijs. Belangrijk hierbij is de onderbouwing. Daarmee is een podiumcadeaukaart te winnen. Er is een extra prijs voor jongeren tot en met 20 jaar. De winnaars worden op woensdag 16 december 2015 bekend gemaakt.

De Erfgoedprijs is een prijs voor onroerend erfgoed zoals monumenten, cultuurlandschap en archeologie. Het uitreiken van deze prijs brengt aandacht en waardering met zich mee. Het doel is mensen aan het denken te zetten over het belang van ons erfgoed voor onze leefomgeving.

Keuze uit 12 monumenten
Er zijn twaalf monumenten waaruit u een keuze kunt maken. Op www.weert.nl/erfgoedprijs staat een toelichting per monument. Nominaties Erfgoedprijs:

  1. Urnenveld Boshoverheide, Loozerheideweg;
  2. Martinuskerk, Markt 8;
  3. Paterskerk, Biest 43;
  4. Boerderij Bij Hollanders, Maaseikerweg 200;
  5. Vier molens, St. Anna Weert, St. Anna Tungelroy, St. Jan Stramproy en De Nijverheid Stramproy;
  6. Bruine Paard, Markt 6a;
  7. Antje van de Statie, Stationsplein 1-3-5;
  8. Wilhelmus-Hubertusmolen, Oude Hushoverweg 30;
  9. Walburg, Emmasingel 32;
  10. Sociale huurwoningen, Looimolenstraat;
  11. Stoomzuivelfabriek, Amentstraat 17a Stramproy;
  12. Mariakapel Lichtenberg, IJzerenmanweg 15.

Stem op de beste restauratie
Iedereen kan tot en met vrijdag 11 december 2015 stemmen op de ingezonden nominaties. Dit doet u via www.weert.nl/erfgoedprijs. Op papier stemmen mag ook. Geef uw stem door aan de service- en informatiebalie in het stadhuis of stuur deze (zonder postzegel) naar Gemeente Weert, Antwoordnummer 1200, 6000 VB Weert onder vermelding van Erfgoedprijs.

Publieksprijs en Erfgoedprijs
Het monument met de meeste publieksstemmen krijgt de Publieksprijs. Onder de stemmers op de winnaar van de Publieksprijs wordt de persoon die daarvoor de beste argumentatie gaf beloond. Diegene krijgt een podiumcadeaukaart. Nieuw dit jaar is een extra prijs voor jongeren tot en met 20 jaar.
Daarnaast buigt een deskundige jury zich over de ingediende nominaties. Vanuit hun deskundigheden bepalen zij wie de Erfgoedprijs krijgt uitgereikt.

Winnaars
De winnaars worden op woensdag 16 december 2015 bekend gemaakt. Beide prijswinnaars krijgen ruimte op de Facebookpagina ‘Erfgoed in Weert’.