Hoe mooi is het als je in je laatste column in OV Magazine kunt constateren dat ‘de cirkel rond is’? Toen ik in 2014 begon als parkmanager bij Ondernemend Venlo was een van mijn eerste projecten het organiseren van een seminar over afval en circulariteit. Dit jaar, precies 10 jaar later, organiseert OV opnieuw een seminar over datzelfde onderwerp. Waren er destijds te weinig aanmeldingen omdat circulariteit toen nog maar in de kinderschoenen stond en niet ‘hot’ genoeg was, nu staat -naast het seminar- ook dit themanummer van OV magazine volledig in het teken van circulariteit.

Als vertrekkend parkmanager kijk ik met heel veel plezier terug op tien prachtige jaren bij een ondernemersclub ‘die er toe doet’. Uit de vele goede contacten met collega- parkmanagers in den lande weet ik dat Ondernemend Venlo door andere clubs met veel belangstelling wordt gevolgd. Niet in het laatst door de vele succesvolle projecten die we hier hebben gerealiseerd. Zoals onder meer een volledig dekkend AED-netwerk op alle 20 bedrijventerreinen, en zeker niet te vergeten de effectieve gladheidsbestrijding op alle aangesloten bedrijventerreinen. Ik bewaar ook mooie herinneringen aan de studiereis naar Washington, waar de bezochte projecten direct hebben geleid tot de instelling van de handhaving vrachtwagenparkeren in de gehele gemeente Venlo. Een ander voorbeeld was het seminar ‘Water voor Later’ dat ik samen met mijn collega uit Roermond mocht organiseren en dat het startpunt was van de Stichting Duurzame Bedrijventerreinen. En laat ik vooral de nominaties voor beste BIZ-plan 2016 niet vergeten, en voor het meest klimaatadaptief en natuurinclusief bedrijventerrein in Nederland. Allemaal voorbeelden van projecten die door goede samenwerking met meerdere partijen zijn ontstaan, en ik ben er trots op dat ik daar mijn steentje aan heb mogen bijdragen.

Bij een ledenbestand van meer dan 1200 ondernemers is het natuurlijk onmogelijk om van iedereen persoonlijk afscheid te nemen. Ik wil daarom op deze manier iedereen bedanken voor de plezierige samenwerking in de afgelopen tien jaar en voor zijn of haar bijdrage aan mijn goede herinneringen bij Ondernemend Venlo. Bedankt en wie weet tot ziens; het ga jullie goed!

Lidy Rutten
Parkmanager