Bakkerij Engels in het Limburgse Grubbenvorst heeft de frikandellenvlaai geïntroduceerd: een vlaai gevuld met stukjes frikandel en curry.
De frikandellenvlaai is gevuld met stukjes frikandel en curry. ‘Je zult maar jarig zijn en liefhebber zijn van frikandellen. Dan krijg je toch gewoon een frikandellenvlaai’, aldus Bakkerij Engels op Facebook. De vlaai is naar eigen inzicht af te werken met uien en mayonaise.
Inmiddels heeft bakkerij Van de Mortel uit Someren het idee overgenomen en bakt de hartige snack ook. “Wij hebben via Facebook onze volgers gevraagd of ze zoiets ook zagen zitten”, volgens filiaalmanager Christel van Vlerken van Bakkerij van de Mortel. “Er kwamen zoveel reacties, dus we hebben besloten om ook een frikandellenvlaai te maken.” De bakkerij heeft er inmiddels honderd gebakken en verkocht. “We kijken eerst maar eens wat de reacties zijn, misschien nemen we de vlaai dan wel op in ons assortiment.”
Het Zakenblad is benieuwd of de bakkers in het Weerterland en Cranendonck het voorbeeld gaan volgen…
© Zakenblad | Bart Maes, foto: Bakkerij Engels