Tijdens de Week van de Veiligheid (maandag 9 t/m zondag 15 oktober) worden de Wel-Zo-Veilig-Awards uitgereikt.

NEDERWEERT – Uit vele inzendingen is de gemeente Nederweert gekozen als één van de drie genomineerden voor de Wel-Zo-Veilig-Award in de sector bedrijventerrein/transport.

Bedrijventerrein Pannenweg I en II is één van de drie kanshebbers in de categorie ‘veilig bedrijventerrein’. Pascalle Mommers, ambtenaar openbare orde en veiligheid, droeg de terreinen aan, omdat de gemeente, politie, brandweer en een afvaardiging van lokale ondernemers al sinds 2007 samenwerken om de veiligheid op de bedrijventerreinen te vergroten en te behouden. Samenwerking en het leggen van verbindingen is kenmerkend voor de aanpak van Nederweert.

Betrokken en trots
Lokale ondernemers zijn zeer betrokken bij het onderwerp veiligheid en hebben de afgelopen jaren bijgedragen aan andere veiligheidsthema’s zoals burgerparticipatie en preventiebijeenkomsten en acties in de kernen van Nederweert. Burgemeester Evers is trots op de nominatie: “Zelfs als we de award niet binnenhalen, is het een mooie opsteker. Veiligheid staat voor mij absoluut voorop, maar de overheid kan het niet alleen. Samenwerking zit in onze genen. Daarom zijn we succesvol”.

Wat zijn de Wel-Zo-Veilig-Awards?
De Wel-Zo-Veilig-Awards ondersteunen het belang van veiligheid en preventie. Diverse publieke en private partijen konden een bedrijf, publiek-private samenwerking of project aandragen voor de award. In 2017 worden drie Wel-Zo-veilig-Awards uitgereikt op horecagebied, winkelgebied en bedrijventerrein/transport, waarbij sprake is van een goede publiek-private samenwerking voor de veiligheid. Per categorie zijn er drie nominaties.

Uitreiking
Tijdens de Week van de Veiligheid (maandag 9 t/m zondag 15 oktober) worden de Wel-Zo-Veilig-Awards uitgereikt. De prijzen zijn bedoeld om het belang van veiligheid en preventie extra te onderstrepen. De gemeente organiseert ook in de jaarlijkse Week van de Veiligheid in samenwerking met netwerkpartners diverse activiteiten die in het teken staan van veiligheid.