Grenzeloos ondernemen
Hans Houtman & Eric Sprangers

Grenzeloos ondernemen

Bedrijvenpark Pannenweg in Nederweert, gunstig gelegen aan de A2 tussen Eindhoven en Maastricht, is een modern bedrijventerrein in het groen, met oog voor kwaliteit op
een strategisch markante plek. Diverse bedrijven gaan er zich de komende maanden vestigen. Ontwikkelingsbedrijf Bedrijvenpark Pannenweg (OBP), dat namens de gemeente Nederweert en participant BNG Gebiedsontwikkeling handelt, begeleidt ondernemers slagvaardig. Van de 33 hectare uitgeefbaar bedrijfsterrein is al ruim 20 hectare verkocht.

Wethouder Hans Houtman en verkoopmanager Eric Sprangers zijn zeer tevreden over de recente ontwikkelingen op Bedrijvenpark Pannenweg in Nederweert. Dit is goed nieuws zowel voor de gemeente Nederweert als Ontwikkelingsbedrijf Pannenweg (OBP). In totaal zes nieuwe bedrijven, waarvan er vier nieuwe panden realiseren, vestigen zich dit en volgend jaar op het bedrijvenpark.

“Ons fraaie, groene bedrijvenpark, de uitstekende ligging aan de snelweg A2 en de goede verbindingen met het Nederlandse achterland België en Duitsland spelen een positieve rol in de keuze van deze bedrijven voor Pannenweg”, aldus wethouder Houtman.
Verkoopmanager Eric Sprangers vult aan dat in meer regio’s de vraag naar kavels en panden weer toeneemt. “Het is een prettig vooruitzicht dat er het komende jaar weer flink wat bouwactiviteiten op Pannenweg te zien zullen zijn. Hopelijk doet een goed voorbeeld ook goed volgen.”
‘We gaan zeker niet onze zegeningen tellen”, vervolgt Houtman. “Ook in de komende tijd blijven een goede begeleiding van en service aan ondernemers zeer belangrijk voor de gemeente en OBP.”

“De riante ligging en bereikbaarheid van en naar alle windstreken maakt dat er op Bedrijvenpark Pannenweg daadwerkelijk sprake is van ‘grenzeloos ondernemen’.
Dat spreekt ondernemers aan.”

Fris en groen, zoals wij!
Rooden Landscape Solutions in Meerssen is een van de bedrijven die komend jaar op bedrijvenpark Pannenweg in Nederweert neerstrijkt. Voor directeur Roger Rooden (34) heeft de komst naar Midden-Limburg zowel persoonlijke als zakelijke redenen. Hij gaat met zijn vriendin Nicole en zoontje Finn, die uit Midden-Limburg komen, op een mooie plek in Weert wonen, “en daar geef ik mijn huidige woonplaats in het zuiden voor op.” Maar ook zakelijk heeft hij zijn redenen. “Het is belangrijk om je gezicht te laten zien en een beetje feeling te krijgen met de regio waar je wilt uitbreiden. Limburg is niet groot, maar wel heel divers.”
Rooden Landscape Solutions heeft zijn hoofdkantoor in Meerssen. Het richt zich o.a. op aanleg en onderhoud van sport-accommodaties, groenvoorzieningen en recreatieterreinen en
heeft een landelijke klantenkring. “Pannenweg ligt super aan de A2. Wij hebben enkele honderden sportaccommodaties in beheer in het hele land. Die zijn gemakkelijker aan te rijden vanuit Nederweert dan Meerssen. Het scheelt veel reistijd per dag. Bovendien kunnen wij onze klanten in de regio Eindhoven, Venlo, Roermond en Weert directer bedienen. Als je zelf in de regio gevestigd bent, werkt dat in je voordeel.” Ook Belgisch-Limburg vindt Rooden vanuit Nederweert goed te berijden. Zijn keuze voor Bedrijvenpark Pannenweg heeft echter ook te maken met de uitstraling van het terrein. “Het is nieuw, modern, fris en groen en ademt wat wij graag als bedrijf uitstralen. Ook wij zijn een jong en toekomstgericht bedrijf. Het voelt goed op Pannenweg.” De eerste contacten tussen Rooden en OBP werden in 2014 gelegd. “Ik vind de Midden-Limburgers heel open en vriendelijk. Ze denken mee. Ik denk dat het er heel prettig wonen en werken is.” In april 2016 hoopt Rooden op Pannenweg operationeel te zijn.

Pannenweg is kaas voor Groba!
Nederland staat wereldwijd bekend als een land van kaas. Maar die kaas moet je wel praktisch en hygiënisch kunnen verwerken. Groba maakt al 37 jaar machines voor de kaasverwerkende industrie. En met succes. Robin de Groot (40) nam vijftien jaar geleden het roer over van zijn te vroeg overleden vader. “Destijds was 80% van de verkoop gericht op de binnenlandse markt in Nederland en België, nu is 80 tot 90% van onze machines bestemd voor de export. Wij hebben een flinke groei doorgemaakt en zijn nu met een team van circa 40 medewerkers. Daardoor zijn we op onze huidige locatie in Ittervoort volledig uit onze jas gegroeid. Voor onze engineering en sales hebben we te weinig kantoorruimte. Bovendien krijgen we door de export veel internationale klanten op bezoek. Die willen we graag in een aangename omgeving ontvangen. Bedrijvenpark Pannenweg ligt gunstig en heeft een moderne uitstraling.” De Groot zocht gericht in de regio Midden-Limburg. “Veel personeelsleden en toeleveranciers komen uit de regio. Daar willen we natuurlijk dicht bij blijven.”
Groba wordt gevestigd in een bestaand pand aan de Nikkelweg, de brede toegangsweg vanaf de Randweg-Zuid. Het gebouw wordt inpandig aangepast aan haar wensen. “Het is gemakkelijk in te richten. We hoeven niet het hele bouwtraject in. Dat bespaart ons veel tijd en energie op operationeel gebied.”

Bouwen voor de groei
Rick van den Wildenberg, directeur van Promic, dé Europese leverancier van display systems in Budel, zette ruim drie jaar geleden nieuwbouw neer op bedrijvenpark Airpark. Maar daar barst het bedrijf uit zijn voegen. Wat wil je, met een jaarlijkse groei van 60 tot 70%. Het pand is inmiddels verkocht. Op 1 juni 2016 moet hij op Bedrijvenpark Pannenweg volledig operationeel zijn om de Europese en groeiende Afrikaanse markt te bedienen. Nederweert wordt hét verkooppunt van mobiele display systemen.

De ondernemer uit Soerendonk geeft toe dat hij het liefst in Cranendonck had uitgebreid, maar het is Pannenweg geworden, onder andere omdat hij daar conform het bestemmingsplan tot 20 meter hoogte kan bouwen. Hij heeft ruim 8500 m² aangekocht op een zichtlocatie langs de A2. Het nieuwe pand moet groot genoeg zijn om de komende vijf jaar de verwachte groei te huisvesten. “Als je daar mag en kunt bouwen, moet je het zeker doen. We konden zelf de perceelgrootte bepalen en krijgen een enorme exposure aan de voor- en zijkant. We zetten er een echte eye catcher van bijna 17 meter hoogte neer met circa 1000 m² kantoorruimte in drie etages.” En omdat hij meer op de zaak dan thuis is, moet het wel een prettige werkomgeving worden, lacht hij.

Een deel van de medewerkers – acht natio-naliteiten – komt uit de regio’s Eindhoven, Tilburg en Breda. Voor hen is de reistijd nu twee minuten meer. “Te verwaarlozen”, vindt Rick, die hoopt dat er snel meer bedrijven naar Pannenweg komen.
Het contact met OBP en de gemeente Nederweert is erg prettig. “Verkoopmanager Eric Sprangers is recht voor zijn raap, maar zeer correct. Afspraak is afspraak. OBP en de gemeente Nederweert werken uitstekend mee om tegemoet te komen aan onze wensen. Is er een probleem, dan wordt het snel opgelost.”

Volledige ontzorging
Ondernemers die zich op Pannenweg vestigen, worden automatisch lid van Parkmanagement. Iedere ondernemer profiteert dus van een goed onderhouden, bewegwijzerd en beveiligd terrein, voorzien van actuele communicatie- en inkoopfaciliteiten. Marco van Schayk is parkmanager. Hij is tevens directeur van het op Pannenweg II gevestigde Levico. Doordat hij iedere dag op de zaak is, komt hij ook iedere dag op het terrein. Van Schayk onderhoudt contacten met bedrijvencontactfunctionaris Bram Thijssen van de gemeente Nederweert, met Eric Sprangers van OBP en met alle aannemers die op het terrein werk verrichten: hekwerk- en groenbedrijven, beveiligers en uiteraard alle ondernemers om hun vragen, wensen en behoeften te inventariseren.
“Een enorm voordeel van Pannenweg II is het glasvezelnetwerk. Daar zijn wij zelf eigenaar van. Ieder bedrijf kan erop aantakken. Dat scheelt dus enorm in abonnementskosten. Ook het groenonderhoud hebben wij in eigen hand. Heeft een ondernemer opmerkingen over het groen, dan kunnen we snel schakelen. Ook voor het onderhoud van de camerabeveiliging ben ik het aanspreekpunt.”
Wensen zijn er natuurlijk ook. “Mogelijke volgende stappen zijn collectieve afvalinzameling en collectieve inkoop van gas, elektra en kantoorartikelen. Parkmanagement volgt de wensen van de ondernemers; wij leggen niets op. De praktijk leert dat sommige ondernemers aanvankelijk sceptisch zijn over het verplichte lidmaatschap, maar eenmaal gevestigd heel positief reageren, omdat ze voor heel veel zaken volledig ontzorgd worden.”

pannenweg2

 

 De voordelen op een rij:

– Grenzeloos ondernemen op een 33 ha groot bedrijvenpark, in de nabijheid van de A2 (Amsterdam – Maastricht), de N275 (Antwerpen, Venlo, Ruhrgebied) en de Zuid-Willemsvaart in Nederweert.
– Internationale luchthaven Eindhoven Airport op 30 minuten afstand.
– Centraal gelegen in de Technologische top Regio Eindhoven-Leuven-Aken (TTR ELAt) en dichtbij Brainport Eindhoven.
– Duurzame exploitatie dankzij actief parkmanagement.
– Uitstekend vestigings-, werk-, woon- en verblijfsklimaat in Nederweert.

www.pannenweg.nl