Stichting GaanvoorGoud gaat samenwerken met Pro Health Medical uit Weert. John Cardinaal, voorzitter van GaanvoorGoud en Theodoor Scheepers, directeur van Pro Health Medical, tekenden gisteren een overeenkomst. Pro Health Medical is een laboratorium dat bloed-, ontlasting- en speekselonderzoek uitvoert en onderzoek naar voedselallergieën doet.

Casemanager van GaanvoorGoud Olaf van der Zanden legt uit: “Al enige tijd werk ik als klinisch psycho-neuro-immunoloog samen met Pro Health Medical. Hierbij gaat het altijd om patiënten die gezondheidsproblemen hebben. Bij topsport gaat het om optimaal presteren en snel herstellen”. Theodoor vult aan: “Tijdens sporten treedt schade op in het lichaam. Hiervoor ontstaat een normale fysiologische ontstekingsreactie. Wanneer er daarnaast allergieën bestaan voor voedingsmiddelen zal het ontstekingsproces aan blijven. Dit heeft gevolgen voor het herstel”.

Onderzoeken bij topsporters
Olaf heeft samen met Theodoor een set van bloed- en voedselallergie onderzoek samengesteld. Pro Health Medical heeft al geruime tijd ervaring in het doen van onderzoeken bij topsporters. Zowel het bestuur van de stichting GaanvoorGoud als haar casemanager zijn verheugd Pro Health Medical te mogen toevoegen aan de providerboog voor de topsporters. Met deze stap mogen de GvG sporters jaarlijks onderzoek bij Pro Health Medical laten uitvoeren. “Met deze aanvulling kunnen we onze sporters begeleiden op een niveau waarvan vele sporters in Nederland zouden dromen”, aldus voorzitter John Cardinaal.

Laboratoriumtesten
Pro Health Medical is de medische tak van de Pro Health organisatie en is een laboratorium gespecialiseerd in standaard laboratoriumdiagnostiek, maar ook diverse testen die uniek zijn. Met meer dan 2000 laboratoriumtesten heeft Pro Health Medical een groot assortiment aan testmogelijkheden voor vrijwel elk diagnose. Al ruim 25 jaar verzorgen we laboratoriumdiagnostiek en is Pro Health Medical uitgegroeid tot een medische organisatie met contacten over de hele wereld.


Zakenblad Weerterland & Cranendonck is trots op de topsporters in de regio. Daarom zetten we elke editie een topsporter die gesteund wordt door GaanvoorGoud in de spotlight. Lees het uitgebreide artikel over turnster Vera van Pol en haar kansen voor de Olympische Spelen deze zomer in Rio.

Vera van Pol