Nieuwe portretten Ruud Koppens

Ondernemer Ruud Koppens, CEO en eigenaar van ETF Machinefabriek en ETF Ride Systems, is per 1 juli met pensioen gegaan en heeft zijn familiebedrijf verkocht. Nederweert deelt daarin mee: hij schenkt één miljoen euro aan de gemeente als bijdrage voor nieuwbouw van gemeenschapshuis De Pinnenhof.

Ruud Koppens overhandigd cheque aan burgemeester Op de Laak van Nederweert

Zijn vader Piet Koppens begint in 1951 de ETF Machinefabriek. Ruud Koppens was bijna 51 jaar werkzaam bij ETF en stond de laatste 38 jaar aan het roer van ETF Machinefabriek en later ook het door hem opgerichte ETF Ride Systems.

Ruud Koppens (67) besloot af te treden om meer tijd door te brengen met zijn vrouw, drie kinderen en vijf kleinkinderen. Onder zijn leiding heeft zowel ETF Ride Systems als ETF Machinefabriek aanzienlijke groei en succes gekend. Ruud heeft er alle vertrouwen in dat hij beide bedrijven in capabele handen achterlaat. Een goed gevestigd team leidt de bedrijven verder. Zowel ETF Ride Systems als ETF Machinefabriek zijn overgenomen door een particuliere familiegroep die nauw betrokken is in de industrieën waarin ETF opereert. De nieuwe eigenaar is van plan beide bedrijven als onafhankelijke entiteiten te behouden, met hetzelfde team en op dezelfde locatie.

ETF Group, waar ook ETF – SOIOS onder valt, evenals diverse participaties in andere bedrijven, wordt door Ruud voortgezet.