Stan Breukers van Banketbakkerij Lamers uit Venlo

Dit voorjaar daagde het kwaliteitskeurmerk Prestige Fruit bakkers en patissiers uit om een van de meest traditionele recepten in de bakkerij – de aardbeienslof – een verfrissende, originele twist te geven. Maar liefst negentig bakkers uit heel Nederland meldden zich aan voor de voorrondes in mei en juni. Stan Breukers van Banketbakkerij Lamers uit Venlo liet de concurrentie achter zich en strijdt in de finale op maandag 16 september tijdens de Beko Najaarsdagen om de eretitel ‘De Beste Aardbeienslof van Nederland 2024’.

De aardbeienslof is – met zijn heerlijke bodem, romige crème pâtissière en verse Nederlandse aardbeien – een echte klassieker. Stan geeft een verfrissende draai aan dit heerlijke gebak. Die frisse blik op het beproefde recept in combinatie met een vakkundig uitgevoerde bereiding, bezorgde hem een plek in de finale van De Beste Aardbeienslof van Nederland 2024. Deze finale vindt plaats tijdens de bakkersbeurs de Beko Najaarsdagen op 16 september. De winnaar ontvangt naast de prestigieuze titel bovendien een prijzenpakket, waaronder een seizoen lang gratis verse Prestige-aardbeien.

Bakkers met lef
Tijdens de voorrondes beoordeelde een vakjury de aardbeiensloffen op smaak, uitvoering en originaliteit. De vakjury onder leiding van Meester Patissier Hidde de Brabander – bekend van o.a. 24Kitchen – was onder de indruk van de vernieuwende recepturen en vakkundige uitvoering van de deelnemers. “De kwaliteit van de inzendingen tijdens de voorrondes was hoog, dus het wordt een spannende finale”, vertelt Hidde. “We zoeken een aardbeienslof met de juiste balans tussen een perfecte uitvoering van de traditionele receptuur en een unieke eigen touch. We houden van bakkers met lef die kiezen voor bijzondere smaken, ingrediënten en technieken, maar de verse aardbeien en klassieke sloffenbodem moeten niet overschaduwd worden. De aardbeien moeten er aantrekkelijk uitzien, dieprood van kleur zijn, mooi van vorm en een fantastische smaak hebben.”