Als ondernemer en ZZP’er is het nemen van risico niets nieuws. Dat hoort gewoon bij het vakgebied. Jij bent verantwoordelijk voor het succes van je bedrijf en jij moet uiteindelijk de resultaten leveren. Zo simpel is het. Het maakt niet uit of je schrijver, klusjesman, marketeer, dakdekker, fotograaf of architect bent, zonder jou gaat de show niet door in je bedrijf.

En dat is precies de reden waarom je jezelf, en dus je onderneming, goed moet beschermen. En dat doe je met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor ZZP’ers of een BAV verzekering ZZP, voor de fans van afkortingen. Deze verzekering is gemaakt om jouw professionele activiteiten te beschermen. Hoe en waarom? Dat lees je hier, dus lees maar gauw verder!

Ten eerste aansprakelijkheid
Met een BAV verzekering ben je beschermd tegen de financiële gevolgen van een aansprakelijkheidsclaim. Dit kan komen door een fout op de werkvloer, nalatigheid of een ongeluk in jouw bedrijf. Het is natuurlijk hartstikke vervelend dat zoiets gebeurt, maar jij bent ook maar een mens en fouten komen nou eenmaal voor. In het geval dat een fout wordt gemaakt in je bedrijf, zijn er klanten die proberen om jouw financieel te laten opdraaien voor die fout. Met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering zorg je dat je beschermd bent tegen onrechtmatige claims en het helpt om de kosten van de advocaat te dekken. Dit zorgt dat jij gewoon je werk kunt doen zonder onnodige stress en dat je nooit hoeft op te draaien voor kosten die niet onder jouw verantwoordelijkheid vallen.

Maatwerk voor elke ondernemer: van grafisch ontwerper tot dakdekker
Het voordeel van een BAV verzekering is dat deze volledig afgestemd kan worden op jouw vakgebied. Je hoeft dus niet te betalen voor risico’s die totaal niet relevant zijn voor jouw vakgebied. Geen sprake van over- of onderverzekering, maar gewoon precies goed. Elk vakgebied heeft zijn eigen risico’s en uitdagingen. Een dakdekker moet over hele andere dingen nadenken dan een schrijver of fotograaf. Om ervoor te zorgen dat al deze ZZP’ers toch goed beschermd zijn in hun specifieke vakgebied, wordt de BAV verzekering afgestemd op jouw situatie. Geen onnodige kosten en bescherming op maat! Perfect voor een stressvrije ervaring als ZZP’er.

Creëren van vertrouwen bij de klant
Het hebben van een goede verzekering creëert vertrouwen bij potentiële klanten en huidige klanten. Het laat zien dat je een echte professional bent die investeert in zijn of haar onderneming. En dat jij een ondernemer bent die verantwoordelijkheid neemt voor zijn of haar werk. Het laat ook zien dat jij bereid bent om fouten recht te zetten en niet zomaar je handen er vanaf trekt als het moeilijk wordt. Dit is echt heel waardevol voor klanten en het kan zomaar zijn dat dit een reden is waardoor klanten voor jou kiezen in plaats van een concurrent.

Wettelijk verplicht vanuit de branchevereniging of de overheid
In bepaalde branches en vakgebieden kan het zelfs zijn dat het verplicht is om een BAV verzekering af te sluiten. Dit kan zijn omdat je hier een groter risico loopt, of omdat het om grotere bedragen gaat of dat de klant hier beter beschermd moet worden. Hoe dan ook, kan het niet naleven van deze verplichting voor stevige problemen zorgen. Dit kunnen juridische problemen zijn, maar het kan ook zijn dat je gelijk je vergunning verliest en dan ben je nog verder van huis. Controleer dus altijd even of dit in jouw branche het geval is. Maar ook als het niet verplicht is, is het gewoon heel erg verstandig om onnodige problemen te voorkomen. Je wil al je harde werk toch zeker beschermen?