Foto: Irene van Wel

Op zondag 24 maart geeft het Munttheater een uniek inkijkje in de wereld van podiumtechniek. Een wereld die zich anders juist achter de schermen afspeelt, wordt op de Podiumtechniekdag in de spotlight gezet. Heeft de techniek op en rond het podium altijd al jouw interesse gehad? En lijkt het je leuk om met video, geluid, of licht aan de slag te gaan? Kom dan zondag 24 maart tussen 13.00 uur en 16:00 uur naar het Munttheater.

Er gaat veel aan vooraf voordat er in het Munttheater een voorstelling op de planken staat. Podiumtechnici zetten zich daar hard voor in, maar zelf staan ze eigenlijk nooit in de schijnwerpers. Op de Podiumtechniekdag vertellen juist die mensen over de magie van het theater.

Kijkje achter de schermen
Op deze dag kunnen bezoekers backstage werkzaamheden komen beleven, met podiumtechnici in gesprek gaan, genieten van de uitgebreide technische apparatuur en vooral heel veel te weten komen over hoe het er achter de schermen bij het Munttheater aan toe gaat. De podiumtechnici nemen de bezoekers mee achter de schermen om hun kennis te delen en ze de wereld van podiumtechniek te laten ervaren. Ze zijn op de toneelvloer aanwezig om vragen te beantwoorden en werkzaamheden te demonstreren. De bezoekers kunnen zich verwonderen op en rond het toneel. Ze mogen zelf met de lampen spelen, geluidsbanden mixen, meekijken met de trekkenwand om te zien hoe de theaterdoeken op en neer bewegen en nog veel meer technische hoogstandjes die er gedaan worden voordat er een voorstelling op de planken staat.

Podiumtechniekdag
De Podiumtechniekdag is een landelijk evenement georganiseerd door de Vereniging voor Podiumtechnologie (VPT), waarbij zich tientallen theaters, gezelschappen en technische theaterbedrijven hebben aangesloten. Zij openen hun deuren om toekomstige werknemers en enthousiaste bezoekers een unieke inkijk te geven in de wereld van de podiumtechniek.

Zondag 24 maart
Op zondag 24 maart kun je tussen 13.00 uur en 16.00 uur binnenlopen en je onderdompelen in de wereld van podiumtechniek. Ben je geïnteresseerd om een kijkje achter de schermen te nemen in het Munttheater en wil je ervaren hoe het is om met video, licht, of geluid aan de slag te gaan? Meld je dan nu gratis aan.

Gratis tickets zijn verkrijgbaar via de theaterkassa en de website van het Munttheater. De theaterkassa is dinsdag t/m vrijdag telefonisch bereikbaar van 11:00 tot 17:00 uur én geopend op donderdag & vrijdag van 13:00 tot 16:00 uur + één uur voor aanvang van een voorstelling.

Voor meer informatie en tickets: https://www.munttheater.nl/podiumtechniekdag