Ben je ondernemer? Dan wil je natuurlijk altijd goed bereikbaar zijn. Niet alleen voor je klanten, maar ook voor je medewerkers. Goede communicatie is namelijk een van de belangrijkste factoren in het hebben van een succesvol en efficiënt werkend bedrijf. Een telefoonabonnement dat past bij jouw wensen is dan ook onmisbaar. Je kunt ervoor kiezen om het abonnement privé af te sluiten, maar er hangen allerlei voordelen aan het afsluiten van een zakelijk abonnement.

Zit je te twijfelen of je je sim only onbeperkt internet abonnement privé of zakelijk af wilt sluiten? Lees dan eerst even deze tips door.

De fiscale voordelen van een zakelijk abonnement

Te beginnen bij de fiscale voordelen die aan een zakelijk abonnement hangen. Als je jouw sim only zakelijk afsluit, betaal je de kosten logischerwijs via de zaak. Dit betekent dat je er fiscale voordelen mee kunt krijgen. Wanneer je voor een zakelijk abonnement kiest, mag je namelijk de btw aftrekken. Je zult een factuur ontvangen, waar het btw-bedrag los op zal staan. Zo kun je makkelijk inzien wat je terugkrijgt. Een ander voordeel is dat je de kosten van je zakelijke abonnement van de winst af mag halen, wat voor een kostenbesparing kan zorgen.

Flexibele oplossingen voor bedrijven

Een ander voordeel van een zakelijk abonnement, is dat het vaak veel flexibeler is dan een particulier abonnement. Omdat bedrijven enorm kunnen verschillen, bijvoorbeeld in de omvang en dus de hoeveelheid mensen die een zakelijk abonnement nodig hebben, staan providers er vaak voor open om samen op zoek te gaan naar een passend abonnement voor jouw bedrijf. Ook voor groeiende ondernemingen is dit interessant: in plaats van een vast abonnement waar je nog twee jaar aan vast zit, kun je ervoor kiezen om het abonnement mee te laten groeien met het bedrijf. Daarbij is het mobiele abonnement vrijwel altijd te combineren met andere abonnementen, zoals zakelijk internet. Door te combineren kun je vaak een interessantere prijs krijgen.

Meer financiële vrijheid

Bij een zakelijk abonnement heb je ook meer financiële vrijheid. Je hoeft namelijk geen BKR-registratie mee te brengen. Bij een privéabonnement word je namelijk BKR geregistreerd wanneer je een mobiel toestel op afbetaling koopt. Wanneer je het toestel zakelijk koopt, geldt dit niet; je hoeft geen BKR-checks of inkomenstoetsen te doen, waardoor je dus meer financiële vrijheid hebt. Dankzij de vele voordelen van een zakelijk abonnement is het in veel gevallen de beste keuze voor ondernemers.