In de huidige tijd staat behoud van het milieu en natuur centraal; de opwarming van de aarde, met alle nadelige gevolgen van dien, maakt een steeds groter wordende groep mensen bewust van de risico’s van onduurzame praktijken. Ook in de horeca kun je grote stappen zetten door de juiste keuzes te maken. Van de implementatie van een elektrische bezorgfiets tot duurzame apparatuur: dit zijn de belangrijkste stappen in het verduurzamen van jouw bedrijf.

Het gebruik van duurzaam vervoer
De eerste tip is het gebruik van elektrische bezorgfietsen. Op dit moment kiezen veel bedrijven ervoor om met behulp van een scooter of hatchback de bestellingen rond te brengen. Met de huidige ontwikkelingen omtrent het verkeersvrij houden van steden en het belang van verduurzamen, is het gebruiken van duurzaam vervoer een goede vervangende optie. Behalve het feit dat de fietsen duurzaam zijn, zijn ze ook praktischer dan andere voertuigen. Zo zijn fietsen natuurlijk wendbaar en kun je makkelijk door de kleine straatjes in de stad fietsen, waar auto’s niet kunnen komen. Zo komen de bezorgers nog sneller aan op de plaats van bestemming: efficiënt voor het bedrijf en ook goed voor de klantervaring.

Zo bespaar je energie
Naast het verminderen van het gebruik van benzine-aangedreven voertuigen, is er nog een relatief makkelijke optie om duurzaam te werk te gaan: energie sparen. Omdat energie een aanzienlijke bijdrage levert aan milieuvervuiling kan het aanpakken van het energieprobleem helpen in het voorkomen van milieuproblemen. Je kunt in een paar makkelijke stappen energie besparen. Ten eerste kun je investeren in LED-verlichting en energiebesparende apparaten. Daarnaast helpt ook zoiets simpels als de lichten uitdoen wanneer je weggaat of het installeren van een bewegingssensor voor de lampen. De laatste tip is om goed te letten op het stroomverbruik van de vaatwasmachine(s). Deze apparaten vreten stroom; door ervoor te zorgen dat de vaatwasser alleen gebruikt wordt wanneer deze daadwerkelijk nodig is en het meteen na de wasbeurt uitgezet wordt, bespaar je een hoop energie.

Ga goed om met afval
Logischerwijs worden er in de horeca aardige hoeveelheden verpakkingsmateriaal weggegooid. Door minder verpakkingen te gebruiken en in plaats daarvan voor dispensers te kiezen, kun je de hoeveelheid verbruikt afval flink verlagen. Zorg er daarnaast voor dat het afval goed gescheiden wordt. Door plastic, papier en biologisch afval weg te gooien waar het hoort, kan het makkelijker gerecycled worden. Dit kun je daarbij erg simpel regelen door gelabelde afvalbakken neer te zetten, zodat zowel bezoekers als medewerkers makkelijk zelf hun afval kunnen scheiden. Door deze tips te volgen kun je flink verduurzamen!