Archeoloog Fokko Kortlang

ArchAeO, een vooraanstaand bureau gespecialiseerd in archeologisch advies, heeft aangekondigd dat het per 1 januari 2024 haar activiteiten onder de paraplu van Kragten, een gerenommeerd adviesbureau voor ruimtelijke ontwikkeling met vestigingen in Roermond en Den Bosch, zal voortzetten.

Kragten, bekend om zijn expertise in de inrichting, herinrichting en het beheer van openbare ruimtes, houdt zich bezig met hedendaagse thema’s zoals klimaatverandering, biodiversiteit, energietransitie, circulaire economie en de bevordering van sport en beweging. De toevoeging van ArchAeO’s gespecialiseerde kennis op het gebied van archeologie en cultuurhistorie wordt gezien als een natuurlijke en waardevolle uitbreiding van Kragten’s diensten.

De samenwerking belooft een continuïteit van dienstverlening voor zowel huidige als nieuwe klanten, waarbij ArchAeO zijn rol als onafhankelijke intermediair met uitgebreide kennis en een uitgebreid archeologisch netwerk blijft vervullen.

Beide bedrijven hebben diepe wortels in Zuid-Nederland, met aanzienlijke overlap in contacten en klantenbestanden. Deze geografische en professionele nabijheid versterkt het vertrouwen in een succesvolle samenwerking.

Deze integratie van ArchAeO binnen Kragten wordt verwacht een aanzienlijke impact te hebben op de markt van ruimtelijke planning en archeologie, en biedt een uitgebreidere reeks diensten aan klanten in zowel de publieke als private sector.

Over ArchAeO
ArchAeO, met jarenlange ervaring in archeologisch advies, heeft een reputatie opgebouwd als betrouwbare partner in de wereld van archeologie en cultuurhistorie.

Over Kragten
Kragten, een invloedrijk adviesbureau in ruimtelijke ontwikkeling, heeft expertise in een breed scala aan thema’s gerelateerd aan de (her)inrichting en beheer van openbare ruimten.