In aanloop naar de uitreiking van de Lodewijk van der Grinten Prijs, waar dit jaar het thema Personeel en Ontwikkeling centraal stond, namen de genomineerden het voortouw in het creëren van een positieve verandering. Onder het motto ‘Ontwikkeling start met verandering!’ traden zij letterlijk op het podium om verbinding te leggen tussen hun bedrijven en het regionale onderwijs om ontwikkeling vanuit hun ondernemerschap en vakgebied in de regio te stimuleren.

Verbinding is niet alleen een sleutelwoord voor sociale interactie, maar strekt zich ook uit tot organisatorische groei en het bieden van een voorbeeld voor de toekomstige generaties. In lijn met deze visie hebben de inmiddels bekende winnaars Jan Houwen en Marco Baetsen en de genomineerden, Anouk Hendrikx Afonso, Giselle Vluggen, Wouter Knippenbergh en Jurre Quicken, samenwerking gezocht en gevonden met OGVO, gemeente Venlo en Fontys.

Het initiatief richt zich op het verbinden van deze ondernemers met leerlingen van het regionale middelbaar onderwijs zodat zij praktische ervaring opdoen en zo beter onderbouwd cruciale studiekeuzes kunnen maken. Zij zullen allen deelnemen aan het project “Achter de voordeur” en daarnaast interactieve gastlessen gaan verzorgen voor havo-Praktijkonderwijs. Opleiden en ontwikkelen gaan zo hand in hand met de praktijk, wat een solide basis legt voor de professionele groei van het individu en bijdraagt aan duurzame ontwikkeling in brede zin voor mens en regio.

De genomineerden hopen dat hun unieke inspanningen een positieve footprint achterlaten en dienen als inspiratie voor toekomstige genomineerden, met de ambitie om na deze nominatie nog meer voorbeelden van succesvolle verbinding en ontwikkeling te creëren.

De genomineerde zijn niet alleen uitzonderlijke ondernemers, maar geloven in het collectieve succes van de (bedrijfs-)gemeenschap. “Wij winnen deze prijs met z’n allen!” en roepen op tot samenwerking, verbinding en inzet om de regio te blijven versterken.