Je ontkomt er als ondernemer haast niet aan. De wereld van duurzaamheid is sterker in ontwikkeling dan ooit. En daarom is het ook een erg logische keuze om hierin mee te gaan. Fijn om te weten, is dat er tal van initiatieven bestaan waar je gebruik van kunt maken. Hierdoor is er altijd een betaalbare en passende oplossing mogelijk voor je eigen bedrijfspand. Om je hier alvast wat verder in te helpen, lichten we twee betaalbare en zeer interessante opties verder voor je toe in dit blog.

Beschikt het bedrijfspand over een plat dak? Het realiseren van een zonnedak is een slimme en strategische keuze

Heb je het geluk dat het bedrijfspand een groot en plat dak heeft? Dan is het investeren in een eigen zonnedak zeker het overwegen waard. Want (grote) zonnedaken staan bekend om verschillende soorten voordelen. Denk daarbij aan de erg eenvoudige installatie en het feit dat je vanaf de eerste dag je eigen energie op kunt wekken. Dit kan er dus voor zorgen dat je flink in de vaste lasten kunt besparen. En dit extra beschikbare bedrag komt iedere maand maar al te goed van pas, bijvoorbeeld voor het doen van de nodige investeringen voor je onderneming.

Een braakliggend terrein? Overweeg om een zonnepark te laten bouwen

Maar ook op het gebied van zonneparken is er enorm veel mogelijk. Het grootste verschil met een zonnedak, is dat een zonnepark op een vlak terrein wordt gerealiseerd. Denk daarbij aan een braakliggend terrein of onrendabele grond. Door de keuze te maken voor een zonnedak, kies je niet alleen voor een kans om te verduurzamen. Het zorgt ook voor een stukje financiële zekerheid. Je hebt hierdoor namelijk minstens 25 jaar een stabiel inkomen uit de zonne-energie die op wordt gewekt. Een specialist uit de branche helpt je hier graag van A tot Z mee. Denk daarbij aan het realiseren van de juiste soort landschappelijke inpassing en het betrekken van lokale ondernemers.

Alle opties op het gebied van duurzaamheid kun je het beste met een specialist doornemen

Als het gaat om een stukje verduurzaming voor je bedrijf, zijn er verschillende soorten oplossingen waar je uit kunt kiezen. Breng je daarom graag als eerste in kaart wat voor soort alternatieven er allemaal zijn? Neem dan altijd een keer contact op met een specialist op het gebied van verduurzamen en laat je vrijblijvend informeren en adviseren.