v.l.n.r. Ruud Danklof – Ondernemer Blankers Schoon | Jan Theo Hoefakker – PSO Nederland.

Blankers Schoon (Maatschappelijk) heeft afgelopen maand PSO-Trede 3 en het PSO 30+ certificaat behaald op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). Dat betekent dat Blankers Schoon – Maatschappelijk voldoet aan de eisen van PSO-Trede 3 én dat minimaal 30% van het personeelbestand dat in dienst is, bestaat uit talenten die eerlijke kansen verdienen op de arbeidsmarkt. Uit de onafhankelijke toetsing door KIWA  blijkt tevens dat Blankers Schoon op een kwalitatief goede wijze werkgelegenheid biedt aan talenten die simpelweg een eerlijke kans nodig hebben om aan de slag te gaan op de (reguliere) arbeidsmarkt en bij voorkeur samenwerkt met organisaties die dit ook doen of nastreven. Daarmee levert Blankers Schoon op duurzame wijze een bovengemiddelde bijdrage op het gebied van sociaal ondernemen.

Om als trotse (tevens aantrekkelijkste) regionale werkgever en leerwerkbedrijf, dat met name actief is voor onderwijsinstellingen, gezondheidszorg, productiebedrijven en woningcorporaties, ook toonaangevend te zijn op het gebied van sociaal ondernemen koos Blankers Schoon ervoor om haar duurzame/sociale strategie afzonderlijk te organiseren, zonder haar drie belangrijkste kernwaardes ‘Dichtbij – Deskundig – Duurzaam’ hierbij uit het oog te verliezen. Door nog duidelijker te focussen op kansengelijkheid in de huidige arbeidsmarkt is Blankers beter in staat om de juiste mensen op de juiste plek te krijgen om daarmee een passende arbeidsplek te realiseren, waar mensen gerespecteerd en gewaardeerd worden. Dit geldt voor zowel arbeidspotentieel dat reeds op de arbeidsmarkt actief is, alsook studenten die middels hun leerwerkplek bij Blankers Maatschappelijk aan een passende baan geholpen kunnen worden binnen de Blankers familie

Sociale ketenpartner
De Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) is het meetinstrument én keurmerk van TNO dat de mate van sociaal ondernemen objectief meet- en zichtbaar maakt. Het doel van de PSO is om meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op een duurzame en een kwalitatief goede wijze aan werk te helpen. “Als mensenbedrijf, facilitaire partner én toonaangevende impactmaker binnen de gehele keten zette Blankers’ met de lancering van ‘Blankers Maatschappelijk’ een eerste stap in haar sociaal-maatschappelijke strategie om iedereen een eerlijke kans te bieden op de arbeidsmarkt. Dat we deze rol als impactmaker niet alleen richting onze eigen mensen uitdragen, maar vooral ook richting onze leveranciers en opdrachtgevers maakt dat we binnen de gehele keten een krachtig signaal kunnen afgeven met betrekking tot duurzaam ondernemen. Het behalen van het PSO 30+ certificaat is een ongelofelijke erkenning voor de inspanningen die onze collega’s dagdagelijks verrichten, en dat voelt enorm goed! Aldus trotse ondernemer Ruud Danklof.

PSO 30+
Het PSO 30+ Certificaat maakt gebruik van de huidige methodiek van de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) van TNO.  PSO 30+ is een extra uitlezing en certificering voor PSO-Trede 3 organisaties. Het PSO 30+ Certificaat sluit aan bij de nieuwe Aanbestedingswet die op 1 juli 2016 van kracht is geworden. De wet maakt het mogelijk voor publieke opdrachtgevers om opdrachten voor te behouden aan organisaties waarvan minimaal 30% van het personeel in dienst bestaat uit personen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het PSO 30+ Certificaat maakt voor opdrachtgevers zichtbaar welke organisaties aantoonbaar aan de 30% criteria voldoen