Poortautomatisering is ontzettend handig voor bedrijfspanden en andere commerciële terreinen. Het is een bepaalde technologie die de toegang tot een gebied automatisch regelt en beheert. Je kunt deze poortsystemen en onderdelen toepassen op allerlei soorten poorten, zoals draaipoorten, schuifpoorten, slagbomen, garagepoorten en hekwerken. In dit artikel bespreken we de voordelen van poortautomatisering voor bedrijfspanden.

Meer veiligheid door geautomatiseerde poorten
Een groot voordeel van poortautomatisering is dat het de beveiliging aanzienlijk verbetert. Met geavanceerde technologieën kun je de toegang tot een terrein veel strikter reguleren. Resultaat? Onbevoegde personen en voertuigen worden buiten gehouden. Denk bijvoorbeeld aan de automatische slagboom, die voorkomt dat voertuigen ongeoorloofd toegang krijgen tot een gebied. Een ander pluspunt is dat deze automatische slagbomen weinig onderhoud vereisen, waardoor je op de lange termijn kosten bespaart.

Diverse soorten poortautomatisering
Poortautomatisering kan worden aangepast aan wat je nodig hebt. Als je draaipoorten hebt, zijn er verschillende manieren om de toegang te regelen. Je kunt bijvoorbeeld intercomsystemen gebruiken zodat bezoekers contact kunnen opnemen met je medewerkers om toegang te krijgen. Ook kunnen uitrijlussen worden gebruikt om te zien welke voertuigen voor de poort staan, zonder dat je een systeem nodig hebt dat kentekens herkent als mensen het terrein verlaten. Afstandsbedieningen bieden een eenvoudige manier voor geautoriseerde personen om de poort te openen. Er zijn ook andere handige opties, zoals pasjes, sleutelschakelaars en tags.

Hoe installeer je deze poortautomatisering?
Het installeren van poortautomatisering is geen klusje voor amateurs, en daarom is het sterk aan te raden om dit aan experts over te laten. Deze specialisten hebben de kennis en ervaring om de juiste poortautomatisering te kiezen die perfect past bij de behoeften van je bedrijfspand. Bovendien bieden ze vaak ook onderhoudsdiensten voor geautomatiseerde poorten, wat betekent dat je je als bedrijfseigenaar geen zorgen hoeft te maken over de werking en betrouwbaarheid van je systemen. Dit onderhoud omvat meestal software-updates, hardware-reparaties en regelmatige controles om problemen te identificeren voordat ze zich voordoen.

Automatische toegangscontrole
Voor extra veiligheid is het vaak verstandig om automatische toegangscontrole te combineren met andere beveiligingsmaatregelen. Gebruik bijvoorbeeld beveiligingscamera’s. Deze leggen vast wie toegang probeert te krijgen tot het terrein, zodat altijd wordt bijgehouden wie het terrein betreedt. Dit kan handig zijn in geval van incidenten. Op drukbezochte locaties zoals parkeerplaatsen worden camera’s en slagbomen vaak samen gebruikt. Met kentekenherkenning kun je de toegang monitoren en vastleggen, terwijl slagbomen voorkomen dat onbevoegde personen toegang krijgen. Maak jij al gebruik van poortautomatisering?