Op 1 oktober 2023 vond de eerste editie plaats van de Dag van de Maakindustrie. De organisatie van deze open-bedrijven-dag was in handen van de Dag van de Maakindustrie en Keyport. Het evenement kan terugblikken op een zeer geslaagde dag.

Grondlegger Boy Haenen is blij met de grote belang-stelling. ‘Maar liefst 4.000 bezoekers vonden hun weg naar een of meer van 13 bijzondere bedrijven in de Keyport regio die hebben deelgenomen aan deze open-bedrijven-dag, dus we kunnen met recht zeggen dat we een geslaagde eerste editie achter de rug hebben’, aldus Boy Haenen.

Ook Keyport is blij dat het evenement zeer goed ontvangen is in de regio. ‘We zetten ons al sinds jaar en dag in om carrièrekansen zichtbaar te maken in de regio en de organisatie van de Dag van de Maakindustrie past daar perfect bij. Met het openzetten van de deuren van productiebedrijven willen we enerzijds jongeren enthousiasmeren voor techniek en technische beroepsopleidingen. Anderzijds is het ook een manier om werkzoekenden kennis te laten maken met interessante bedrijven om voor te werken, zeker voor mensen die interesse hebben in een carrière in de maakindustrie waar veel vacatures zijn en goede mogelijkheden, om door te groeien. And last but not least kunnen bedrijven aan iedere andere nieuwsgierige inwoner van binnen en buiten de regio laten zien wat ze maken en hoe iets gemaakt wordt’.

Deelnemer Chris Wiermans van het bedrijf Rijvers uit Weert is zeer enthousiast over deze dag. “Een kwartier na het openen van onze deuren hadden we al meer dan honderd mensen begroet. Het was een mix van nieuwsgierige buurtbewoners, familie en kennissen van medewerkers en andere geïnteresseerden. Het voltallige personeel was aanwezig om vol trots ons bedrijf te presenteren aan de bezoekers.” Ook Paul Malcontent van VDL Staalservice was tevreden over de belangstelling. In groepjes werden de bezoekers rondgeleid door het bedrijf dat expert is in het vervaardigen van lassamenstellingen uit (pantser)staal, RVS en aluminium. “In de eerste plaats willen we aan iedereen laten zien wie we zijn en wat we maken. Als hierdoor de interesse gewekt wordt voor een carrière bij VDL dan is dat natuurlijk een mooi pluspunt.”

‘Het is ook een goede manier om werkzoekenden kennis te laten maken met interessante bedrijven om voor te werken.’

Tijdens deze speciale dag konden bezoekers een kijkje nemen bij bedrijven zoals Alucol, apt Extrusions, BMO, Clement Group, ETF Machinefabriek, Geelen Beton Posterholt, GROBA, Lammers Constructie, Rijvers, Rockwool, SIF, VDL Konings en VDL Staalservice. Ze konden van dichtbij zien hoe deze bedrijven producten maken die de hele wereld over gaan, en ontdekten welke stage- en carrièremogelijkheden deze bedrijven te bieden hebben. Meer info is te vinden op: dagvandemaakindustrie.nl

De Dag van de Maakindustrie op 1 oktober is mede mogelijk gemaakt door Keyport.nl