Dejatech in Belfeld is een betrouwbare partner in comfort en warmte en richt zich wereldwijd op de heatingbranche. Het innovatief ontwikkelbedrijf voor energiesystemen produceert hoogwaardige cv-ketels. Sinds twee jaar verovert Dejatech, samen met partner ALUTHERM Heating, de Nederlandse markt met de meest recente ontwikkeling: hybride warmtepompen. “Wij verkopen een duurzame oplossing voor een betere wereld”, aldus managing director Jan Janssen.

Innoveren
Dejatech is gespecialiseerd in het ontwikkelen van op maat gemaakte aluminium wisselaars voor de industriële markt. Om duurzaamheid te bevorderen, begon het bedrijf in 2018 met de ontwikkeling van hybride warmtepompen. Dit is een combinatie van een warmtepomp en een cv-ketel, waarbij de warmtepomp het grootste deel van de warmte levert. Met deze producten, sinds 2021 beschikbaar op de Nederlandse markt, biedt Dejatech oplossingen voor energie- en CO2-reductiedoelstellingen uit (internationale) klimaatakkoorden.

Volgens Janssen zijn hybride warmtepompen de ideale oplossing voor het toekomstige verwarmen van bestaande gebouwen. “De overheid wil heel Nederland van het gas af, maar dat is niet altijd realistisch. Sommige gebouwen kunnen niet volledig elektrisch worden verwarmd vanwege beperkte capaciteit aan elektriciteitsaansluitingen. Daarbij krijg je elektrisch alleen nieuwe gebouwen met optimale isolatie voldoende verwarmd. Bij oude(re) gebouwen kan een warmtepomp tot 60 graden verwarmen. De hybride warmtepomp kan zorgen dat – indien nodig- er met gas bij wordt verwarmd. Hybride cv-ketels zijn een perfecte oplossing waar automatisch wordt geschakeld tussen twee producten die optimaal samenwerken om de meeste CO2-reductie te realiseren.“

De verschillende soorten ketels hebben indrukwekkende vermogens, die variëren van 168 tot 2200 kW. Dit maakt ze geschikt voor het efficiënt verwarmen van grote ruimtes, zoals bedrijfspanden en tuincentra. Ter vergelijking: de ketels met het hoogste rendement kan voldoende warmte leveren voor honderd woningen. Met betrekking tot de CO2-reductie varieert dit tussen de 30 en 55% vermindering, afhankelijk van de bijdrage van de warmtepomp. Hiermee levert Dejatech niet alleen een kostenbesparende oplossing, maar bovenal een vermindering van het gasverbruik en daarmee CO2-reductie. “Dit maakt ons product een duurzame oplossing die bijdraagt aan een betere wereld”, zegt Jan. “Bijzonder is dat de nieuwste hybride warmtepompen in de toekomst ook nog deels met waterstof kan worden bijgemengd, wat zorgt voor nog meer CO2-reductie. Met deze strategie zetten wij enorm in op een duurzame toekomst. “

‘We willen met de hybride warmte-pompen inspelen op verduurzaming’

Verkoop van CO2-reductie
Dejatech is voor tal van gerenommeerde fabrikanten uit binnen- en buitenland de vaste ontwikkelingspartner. Vorig jaar heeft Dejatech de handen ineengeslagen met het Belfeldse bedrijf ALUTHERM Heating, verkoopspecialist van unieke hybride systemen. Nadat onze focus voorheen voornamelijk op het buitenland was gericht, gaat ALUTHERM Heating ons nu helpen om de Nederlandse markt te veroveren. Onze producten zijn onderscheidend op de markt, omdat ze een hoog vermogen bieden en een kleine ecologische voetafdruk hebben.”

Janssen wil verduidelijken dat het bedrijf niet alleen een kosten-besparende oplossing biedt, maar bovenal gasvermindering: “Wij verkopen dus CO2-reductie. Als ondernemers streven naar een beter energielabel en een hoger rendement, met voldoende comfort, zijn ze bij ons aan het juiste adres. Hoewel de aanschaf van een hybride warmtepomp een aanzienlijke investering kan zijn, levert het een ondernemer gemiddeld binnen vijf jaar al een goed rendement op. Geïnteresseerden kunnen vrijblijvend een afspraak maken om samen naar het beste resultaat voor de gebruiker te kijken.


Jan Janssen: “Dejatech heeft in de afgelopen dertig jaar een leidende positie verworven in Europa, China en Amerika.

Door de samenwerkingen met gerenommeerde namen als Bosch en Remeha, heeft Dejatech een gevestigde naam weten op te bouwen in de hoog rendement cv-ketelbranche.”

In 1970 begon Jan Deckers, (oprichter van Dejatech) met de ontwikkeling van de eerste aluminium gegoten warmtewisselaar, waarmee het bedrijf meer dan 10 jaar uniek was op de Europese markt. Als uitvinder van de moderne hr-ketel heeft Deckers de energietransitie van gewone cv-ketels naar hr cv-ketels mogelijk gemaakt.


dejatech.nl • authermheating.nl

Tekst: Roosje Delsing – Fotografie: Bram Becks