Rotarians in actie | foto: Nanda Bussers

Op zaterdag 16 september is het ‘World Cleanup Day’, een opruimactie waarbij miljoenen vrijwilligers wereldwijd het probleem van zwerfafval aanpakken door het organiseren van opruimacties.

Doe je ook mee? De gemeente Weert stelt net als voorgaande jaren materiaal beschikbaar en zorgt voor de afvoer van het ingezamelde afval.

Kom in actie!
Zwerfafval breekt niet vanzelf af en blijft daardoor jaren aanwezig in de natuur. Dat is slecht voor mens, dier en milieu. De gemeente hoopt dat net als voorgaande jaren weer veel inwoners zich op deze dag inzetten voor een schoner Weert. Wethouder Lizbeth Steinbach is trots op wat er de afgelopen jaren bereikt is en komt zelf ook in actie: “Samen zorgen we op deze manier voor een schone en fijne leefomgeving. De afgelopen jaren hebben we ontzettend veel zwerfafval opgeruimd. Ik hoop dat ook dit jaar weer veel enthousiaste inwoners aan de slag gaan.”

Hulpmiddelen beschikbaar
De gemeente Weert moedigt inwoners aan om in de eigen omgeving acties te starten om zwerfafval op te ruimen. Om je hierbij te helpen, stelt de gemeente Weert hulpmiddelen beschikbaar. Heb je afvalknijpers, hesjes, handschoenen of afvalzakken nodig? Stuur dan een e-mail naar zwerfafval@weert.nl.

Afvoer van het afval
Na je actie kun je aan de gemeente doorgeven waar je de afvalzakken hebt neergezet. Dit kun je doen door een mailtje te sturen naar zwerfafval@weert.nl met de locatie, zo mogelijk met een foto erbij. Zet de zakken zoveel mogelijk op één plek aan de straat en gebruik de speciale zakken van Nederland Schoon, zodat duidelijk is dat ze onderdeel zijn van de actie. De gemeente zorgt ervoor dat het ingezamelde afval netjes wordt afgevoerd.