Saskia Leenders Wolfs gaat op zondag 1 oktober een ultieme hardloopuitdaging aan. Zij gaat 100 kilometer hardlopen langs vijf van de zes Limburgse Toon Hermans Huizen. Deze datum is niet zomaar gekozen: 1 oktober is namelijk de start van de borstkankermaand. De diagnose die Saskia zelf twee keer kreeg, Vandaar de titel van de tocht: ‘(De) weg met kanker’.

De Limburgse Toon Hermans Huizen en de Maarten van der Weijden Foundation
Toon Hermans Huizen zijn centra voor mensen die leven met en na kanker. De centra zijn bijzondere ontmoetingsplaatsen waar je je verhaal kunt delen en kan deelnemen aan ontspannende en creatieve activiteiten.

Saskia gaat deze uitdaging aan om de naamsbekendheid van de Limburgse Toon Hermans Huizen te vergroten en de drempel van deze centra te verlagen voor mensen die geraakt zijn door kanker.

Saskia wil zoveel mogelijk geld in zamelen. Niet alleen voor de Limburgse Huizen maar ook voor de Maarten van der Weijden Foundation voor kankeronderzoek (MVDWF). Jaarlijks krijgen 100.000 mensen de diagnose kanker en overlijden 40.000 mensen daaraan. De opbrengsten die naar de MVDWF gaan, zullen voor 100% naar kankeronderzoek gaan, ‘Weg met kanker’.

De route
Op 1 oktober gaat Saskia er alles aan doen om haar route langs vijf van de zes Limburgse huizen te voltooien. Toon Hermans Huis Noord Limburg steunt de actie volledig maar ligt te ver uit de route. De huizen zelf organiseren aansluitende activiteiten om haar aan te moedigen tijdens haar loop. Om 7.30 uur zal het startsein worden gegeven bij het Toon Hermans Huis (THH) in Weert.  ‘(De) weg met kanker’ gaat verder via THH Roermond, THH Sittard en het THH Maastricht. Naar verwachting zal Saskia om +/-21.00 uur bij het THH Parkstad Heerlen de finishlijn bereiken.

 

Wil je Saskia ondersteunen bij ‘(De) weg met kanker’ doneer dan via;

www.geef.nl/nl/actie/de-weg-met-kanker