Top Vrouwen Limburg | 22 september 2022 Paterskerk Weert

De “Topvrouw Limburg 2023” wordt op donderdag 2 november benoemd tijdens een feestelijke gelegenheid in het Van der Valk Hotel Venlo. Na een zorgvuldig selectieproces heeft de jury de drie finalisten voor de verkiezing Topvrouw Limburg 2023 bepaald. Graag stellen wij graag de drie finalisten aan u voor.

Pamela Habibović | Fotografie: De Fotovakvrouw

Pamela Habibović is hoogleraar Anorganische Biomaterialen aan de Universiteit Maastricht. De focus van het onderzoek dat zij in dit kader verricht, ligt met name op het gebied van biomaterialen en regeneratieve geneeskunde. Inspanningen die onder andere werden gewaardeerd met de prestigieuze Veni, Vidi, Aspasia en Zwaartekracht subsidies van de Nederlandse Onderzoeksraad.
Sinds februari 2022 is Pamela lid van het College van Bestuur van de Universiteit Maastricht en bekleedt ze de rol van Rector Magnificus. Uit hoofde van deze functie bekleedt zij een negental nevenfuncties, variërend van lid van de Raad van Aanbeveling van het Nederlands Studenten Orkest tot Voorzitter van de Adviesraad Student Wellbeing. Daarnaast geeft ze invulling aan zes andere nevenfuncties, onder andere als lid van diverse redactieraden van vakbladen op het gebied van biomaterialen en regeneratieve geneeskunde.

Vera Tax | Fotografie: De Fotovakvrouw

Vera Tax is sinds 2019 lid van het Europees Parlement in Brussel. Hier vertegenwoordigt ze de standpunten van de Partij van de Arbeid, met name op de onderwerpen: belang van de regio, duurzaamheid, transport en (kansen)gelijkheid.

Eerder was Vera actief in de lokale politiek in Venlo, onder andere als fractievoorzitter van de Partij van de Arbeid, gemeenteraadslid en wethouder voor sociale zaken en jeugdzorg. Een portefeuille die haar na haar wethouderschap inspireerde om in de jaren 2018 – 2019 de directiefunctie jeugdzorg bij BOEI-Limburg te vervullen.

Aansluitend bij haar achtergrond en betrokkenheid bij culturele zaken en maatschappelijke ontwikkelingen, richtte Vera in 2010 het vrouwennetwerk Sablones op en organiseerde zij in 2019 de Roze Zaterdag in Venlo. Als huidige nevenfunctie bekleedt zij de rol van voorzitter van het Koninklijk Philharmonisch Gezelschap Venlo.

Nele Valkeneers | Fotografie: De Fotovakvrouw

Nele Valkeneers is mede-eigenaar van de medtech bedrijven 2BMedical en ArchiMEDes in Maastricht. In deze rol is zij met name verantwoordelijk voor business development, commerciële contacten en Marketing. Ook werkt zij als Adviseur externe samenwerking voor het Ministerie van Defensie, waar ze hoofd is van de Innovatie hub van het Technology Center Land van de Landmacht. Sinds kort is Nele voorzitter van de Mediaraad L1.

Daarnaast bekleedt Nele een aantal nevenfuncties: ze is lid van de Regioraad Zuid van de Kamer van Koophandel, bestuurslid bij Brightlands Business Club en bij Stichting Stilgezet en actief lid van een organisatie die kinderen in Peru ondersteunt op het gebied van onderwijs.

De verkiezing Topvrouw Limburg 2023
De “Topvrouw Limburg 2023” wordt op donderdag 2 november benoemd tijdens een feestelijke gelegenheid in het Van der Valk Hotel Venlo. Samen met u, willen wij deze fantastische finalisten een onvergetelijke avond bezorgen.
Wilt u daarbij aanwezig zijn, dan kunt u kaarten aanschaffen. Stuurt u daarvoor een e-mail aan: info@topvrouwenlimburg.nl. Dit e-mailadres kunt u ook gebruiken als uw organisatie de doelstelling van onze Stichting middels sponsoring wenst te ondersteunen. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.