Harm Lamberigts en Bart den Hartog

De 69e Tulpenrallye is gewonnen door Weertenaar Harm Lamberigts en de in Budel geboren Bart den Hartog. Met 1.214 strafpunten wisten zij iedereen achter zich te laten. De tweede plaats was voor Albert Boekel en Remko Luksemburg. Zij behaalden 1.492 strafpunten. Op de derde plaats, met 1.582 strafpunten. zijn Jan Peter Zijl en Peter van Hoof geëindigd.

De 69e Tulpenrallye startte op zondag 7 mei 2023 in Vichy. Hier komen de circa 200 deelnemende equipes bij elkaar. De finish was op 13 mei 2023 wederom op het schitterend landgoed Chateau St. Gerlach.

De Tulpenrallye
In 1948 spreekt Maurice (Maus) Gatsonides, Nederlands meest bekende rallyrijder op dat moment, na afloop van een Alpen Tour Rally de Franse Simcarijder Marc Angelvin. Onder het drinken van een glas goede wijn wordt er besproken waarom er in Nederland nog geen internationale rally’s worden verreden. Gatso brengt op dat er in de Lage Landen geen bergen zijn om rally’s te rijden. Angelvin heeft toen gezegd dat je vanuit Nederland overal naar toe kunt rijden en dat de Tulpen een mooi symbool zouden kunnen voor een rally. In 1949 wordt door de Regionale Automobiel Club West (R.A.C.-WEST) een Rallye des Tulipes georganiseerd. De grondslag van de rally lag dus in Frankrijk en vandaar de naam Tulpenrallye met een e aan het einde.