René Witte

Op vrijdag 21 april heeft de officiële telling van de draagkrachtmeting voor de BIZ-O bij MHK notarissen uitgewezen dat een ruime meerderheid van de ondernemers van de binnenstad gestemd heeft. Na maanden van lobbyen, campagne voeren en informatiebijeenkomsten organiseren, stemde maar liefst 91% van deze ondernemers voor de BIZ. Hiermee onderschrijven ze dat het bundelen van krachten noodzakelijk is om de binnenstad van Weert te laten bruisen en zo toekomstbestendig te maken.

Na het startschot van BIZ waren er op zaterdag 22 april al in de hele binnenstad straatartiesten te vinden. De bezoekers en de ondernemers kregen alvast een voorproefje van een levendige binnenstad.

Het BIZ-bestuur heeft een hoop voorwerk gedaan en kan, nu de BIZ een feit is, de plannen snel concreet maken en delen met de ondernemers. Ook wil het bestuur de potentiële bezoekers van de binnenstad informeren over deze plannen.

De BIZ heeft een aantal prioriteiten voor 2023 benoemd die te lezen zijn in de BIZ-brochure. Een van deze prioriteiten is een communicatieplatform voor alle stakeholders van de binnenstad, zodat we via één kanaal op een goede manier met elkaar kunnen communiceren.

Verder wil de BIZ zorgen voor een aantrekkelijke aankleding van het centrum. Denk bijvoorbeeld aan meer groen of feestverlichting in de wintermaanden. Bezoekers moeten de stad als aangenaam en warm ervaren.

Daarnaast wordt er een activiteitenkalender gemaakt die diverse consumentenacties bevat, maar ook enter-tainment en activiteiten met een regio-overschrijdend karakter. Het volledige programma zal waarschijnlijk in juni gereed zijn. Tot die tijd organiseren we op bijzondere momenten al enkele ad-hoc activiteiten.

Het streven is een concrete jaarplanning, zodat onder-nemers en bezoekers weten wat ze kunnen verwachten.

Samen realiseren we een kloppend hart voor de Weerter binnenstad!

René Witte
Voorzitter van de BIZ-O
www.facebook.com/wijzijnweert