Archieffoto

Sunday is het grootste eendaagse congres voor de Nederlandse solar community. Solarge ontving er de eerste Sunday Award, onder meer omdat de zonnepaneelfabrikant de zichtbaarheid van de zonne-energiesector vergroot.

Solarge in Weert valt onder andere op met zijn duurzame processen en producten, de grote ambities en de bouw van een nieuwe fabriek. Maar dat was niet de primaire reden. Solarge weet zich continu in de kijker te spelen, bijvoorbeeld in de media en bij beleidsmakers. Daarmee vergroot het bedrijf de zichtbaarheid van onze sector en zijn toegevoegde waarde. Daarnaast zet chief technology officer en mede-eigenaar Gerard de Leede zich sterk in voor het algemene belang van onze branche. Zo is hij betrokken bij het opstellen van het Groeifonds investeringsvoorstel SolarNL en, als lid van de European Solar Manufacturing Council (ESMC), regelmatig in Brussel te vinden om informatie te brengen en op te halen.’

Passende quote
Solarge weet over zijn eigen bedrijfsactiviteiten heen te stijgen en staat voor het algemene belang van de Nederlandse zonne-energie-community, zo vat Quax nog eens samen. Daarmee is de Sunday Award verdiend. Gerard de Leede nam die in ontvangst met een passende quote: ‘Alleen ga je snel, samen ga je verder… We willen alle mensen die in ons geloofd hebben – waaronder onze investeerders – van harte bedanken. Met de opening van onze nieuwe fabriek op 22 mei door minister Jetten voor Klimaat en Energie staat alweer een volgende mijlpaal voor de deur!’