Op de foto v.l.n.r.: Marcel Timmermans (bedrijvencontactfunctionaris gemeente Weert), René Witte (bestuur BIZ-O), Monique Cramers (bestuur BIZ-O) en Sjoerd van Heijster (regisseur binnenstad gemeente Weert). Foto: Gemeente Weert

Na een lange voorbereidingsfase en een energieke campagne is het zover: de BIZ Ondernemers in de binnenstad van Weert keert terug. Dankzij een overweldigende meerderheid in de draagvlakmeting kan de BIZ nu met hernieuwde kracht de binnenstad nog aantrekkelijker maken.

Samen sterk, samen succesvol
Het idee achter de BIZ is om ondernemers meer kansen te bieden voor onderlinge samenwerking. Het stimuleert collectieve inspanningen en financiële bijdragen voor zaken zoals aankleding, evenementen en effectieve communicatie tussen ondernemers.

Toen de BIZ-O in 2022 niet werd voortgezet, verdwenen ook enkele activiteiten in de Weerter binnenstad. Veel ondernemers vonden het hoog tijd om het centrum weer tot leven te brengen. Gedreven door deze visie, bundelden zij hun krachten om een nieuwe BIZ-O op te richten, samen met het BIZ-bestuur, betrokken ondernemers, de wethouder en de regisseur binnenstad.

Ondernemers spreken zich uit
Om de BIZ-O officieel te lanceren, was een draagvlakmeting met een positief resultaat noodzakelijk. Ondernemers in de binnenstad ontvingen een stemformulier waarop ze hun steun of verzet tegen de BIZ-O konden aangeven. Een indrukwekkende 91% stemde voor – ruim voldoende om de BIZ-O op te richten en een fantastische opsteker voor het nieuwe bestuur en alle ondernemers in de binnenstad.

Aan de slag voor een bruisende binnenstad
Wethouder Suzanne Winters is zeer tevreden met de uitkomst van de draagvlakmeting: “Het was spannend, maar dit is geweldig nieuws voor zowel de ondernemers als de bezoekers van de binnenstad. De BIZ-O kan nu aan de slag om de binnenstad nog aantrekkelijker te maken en activiteiten te organiseren.”

Ook regisseur binnenstad, Sjoerd van Heijster, is verheugd: “Het team heeft keihard gewerkt aan dit resultaat. Het is een enorme stap vooruit voor de binnenstad van Weert. Ik kijk ernaar uit om samen te blijven werken met de BIZ-O en de ondernemers in de binnenstad om te laten zien waar we trots op zijn!”

René Witte, voorzitter van de BIZ-O, is opgetogen en benadrukt dat er nu eindelijk weer meer aandacht kan worden besteed aan aankleding, communicatie en activiteiten in de binnenstad: “De BIZ-O zal zich inzetten om de samenwerking tussen ondernemers te bevorderen, de communicatie te verbeteren en activiteiten te organiseren.”

De komende tijd zal het complete BIZ-programma en de bijbehorende activiteiten verder worden uitgerold.