Chefkok Ron Lemmens (foto via Facebook Flavours)

Natuurlijk is het altijd goed nieuws wanneer een restaurant een Michelin-ster ontvangt en dat geldt zeker voor Flavours in Weert. Chef-kok Ron Lemmens heeft de afgelopen jaren hard gewerkt om een menu samen te stellen dat de Michelin-inspecteurs wist te overtuigen. Het is een grote eer om te worden erkend door een van ’s werelds meest gerenommeerde gastronomische gidsen, en het zal ongetwijfeld voor veel extra drukte zorgen in het restaurant.

Het is ook interessant om te zien hoe Flavours zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld. Met de Bib Gourmand-onderscheiding was het restaurant al bekend om zijn uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, maar het heeft nu een hoger niveau bereikt met zijn nieuwe concept. Het is bewonderenswaardig dat Lemmens en zijn team deze verandering met succes hebben doorgevoerd en nu beloond worden met een Michelin-ster.

Maar niet alleen Flavours heeft reden om te juichen, ook Weert zelf. Met twee restaurants met Michelin-onderscheidingen staat de stad nu nog steviger op de culinaire kaart. Marrees was al bekend om zijn geweldige keuken en heeft al langere tijd een ster, maar met de toekenning aan Flavours krijgt de stad er nog meer culinaire aantrekkingskracht bij. Het is een mooie beloning voor de inzet van deze restaurants en een erkenning voor de bloeiende culinaire scene in de regio.

Al met al is de toekenning van de Michelin-ster aan Flavours in Weert dus een fantastische prestatie. Het is een eerbetoon aan het harde werk van chef-kok Ron Lemmens en zijn team en zet Weert nog steviger op de culinaire kaart. Het zal interessant zijn om te zien hoe Flavours zich verder zal ontwikkelen en welke andere culinaire parels er nog ontdekt zullen worden in deze regio.