In het kader van de Dag van de Architectuur organiseert de Stichting Architectuurlijk Weert ieder jaar de Architectuurprijs voor Weert en Nederweert. Het thema van dit jaar is ‘duurzaamheid’ en de uitreiking vindt plaats op zondag 25 juni als onderdeel van het Cultureel Lint. De aanmeldingsperiode voor nominaties sluit op 1 mei. 

De uitreiking vindt voor het eerst in drie jaar tijd. Door de pandemie was dit de afgelopen jaren niet mogelijk. Het thema van 2023 is ‘verduurzaming’. “Een breed begrip: de inpassing van energiebesparende maatregelen in ontwerp en vormgeving is voor de hand liggend, maar ook circulair bouwen, herbestemming, revitalisering van gebouw en omgeving kunnen de levensduur verlengen, de CO2-voetafdruk verkleinen of een bijdrage leveren aan een betere, toekomstbestendige leefomgeving”, aldus Stichting Architectuurlijk Weert.

Nominaties aanmelden
Stichting Architectuurlijk Weert nodigt gebouweigenaren, architecten, vormgevers, projectontwikkelaars, aannemers en andere bij het bouwproces betrokkenen uit om een project uit Nederweert of Weert voor te dragen voor de Architectuurprijs 2023. De aanmeldingsperiode sluit op 1 mei 2023. Daarna maakt het bestuur van de stichting Architectuurlijk Weert een voorselectie welke projecten genomineerd en gepubliceerd zullen worden. Alle inwoners van Weert en Nederweert kunnen vervolgens stemmen op een project voor de Publieksprijs, een vakjury bezoekt de projecten en bepaald het winnende project voor de Architectuurprijs 2023.

Nominaties doorgeven kan via: info@architectuurlijkweert.nl onder vermelding van:

– Naam, adres, en enkele foto’s van het betreffende gebouw 
– De motivatie waarom dit gebouw voor de Architectuurprijs in aanmerking zou kunnen       komen en gegevens die dit onderstrepen.
– De contactgegevens van de eigenaar, architect en uitvoerende hoofdaannemer