Ben jij opzoek naar betaalbare kantoorruimte? Dan zul je al snel ontdekken dat die zoektocht geen gemakkelijke is. Net als woonruimte, zijn de prijzen van kantoorruimte tegenwoordig torenhoog. Dit betekent echter niet dat het niet kán. Hoe dan? Dat lees je in dit artikel!

1. Huurcontract overnemen
De truc is om een kantoorruimte over te nemen van een eigenaar die er graag vanaf wil. Er zijn talloze bedrijven die door pandemische tijden (of andere redenen) flink zijn gekrompen al dan niet zijn gegroeid, graag willen verhuizen naar een ander kantoorpand, maar vastzitten aan lopende huurcontracten. Zij zullen eerder geneigd zijn om een schappelijke prijs te bieden. Alles is immers beter dan een volledige dubbele huur te moeten betalen.

2. Eén ruimte of bureau huren
Met name als startende ondernemer is het vaak niet nodig of simpelweg (nog) niet gelukt om een volledig kantoorpand te huren. Eén ruimte met één of enkele bureaus is vaak al voldoende. Er zijn talloze plekken waar de verhuur van enkele ruimtes of bureaus worden aangeboden, vaak tegen relatief voordelige en kortdurende huurcontracten. Op die manier zit je ook niet vast aan een vervelend huurcontract als je wél jouw ideale kantoorpand vindt.

3. Kantoorruimte delen
De constructie om niet een volledig kantoorpand te hoeven huren, is ook op een andere manier aan te pakken. Je kunt er namelijk ook voor kiezen om kantoorruimte te huren en deze vervolgens met één of enkele andere ondernemers te delen. Op die manier kun je flink wat kosten besparen, voorzieningen met elkaar delen en breid je ook nog eens je netwerk uit. Je vindt beschikbare kantoorruimtes eenvoudig via Deskfinder.nl.

4. Uit je eigen netwerk putten
Uiteindelijk geldt voor al het bovenstaande: put uit je eigen netwerk. Vertel vrienden, familie en bekenden dat je opzoek bent naar nieuwe kantoorruimte en deel een oproep op je sociale media kanalen. Er hoeft maar één iemand in dit netwerk te zijn die een pareltje aan te bieden heeft, van een huurcontract af wil, een ruimte of bureau te huur heeft of een kantoorruimte met je wilt delen.