Een zolderkamer is een kamer waarm mensen vaak moeite mee hebben om deze mooi in te richten. De ruimte is vaak klein en bevat in veel gevallen een schuin dak. Lees hier de beste tips voor het inrichten van zolderkamer.

Kleuren in de kamer
Het gebruik van kleur bepaalt de sfeer in de kamer en kan de ruimte groter doen lijken. Als je kiest voor lichte kleuren voor de muren en het plafond, creëer je het effect dat de ruimte groter lijkt dan dat die daadwerkelijk is. De reden hiervoor is dat lichte kleuren beter weerkaatsen dan donkere kleuren. Donkere kleuren hebben een verkleinend effect en zijn dus goed te gebruiken als kleur voor accessoires en meubels. Op die manier kun je toch kleur toevoegen aan de kleine ruimte zonder dat het te druk wordt.

Het opbergen van spullen
De perfecte manier om het meeste uit je kleine zolderkamer te halen, is het gebruik maken van de verticale ruimte. Hiermee kun je ruimte besparen op de vloer. Installeer opbergrekken aan de muur of maak gebruik van hoge kasten. Denk ook aan planken, manden, rekken of haken waar je spullen kwijt kan die je niet vaak gebruikt. Het gebruik maken van slimme opbergoplossingen draagt hier ook veel aan bij. Denk bijvoorbeeld aan bakken of dozen die je onder je bed kunt schuiven. Op deze manier heb je opbergruimte voor spullen die je niet vaak gebruikt, zonder dat je er last van hebt.

Raamdecoratie
Bij een zolderkamer heb je vaak last van een schuin dak met een raam. Daarbij is het handig dat je de lichtinval in de kamer zelf kan bepalen, vooral als er iemand slaapt in de ruimte. Het kiezen van de juiste raamdecoratie kan een lastige klus zijn. Gordijnen zijn bij een ruimte met een schuin dak nou eenmaal niet ideaal. De perfecte oplossing voor jouw dakraam is een dakraam rolgordijn. Hiermee kun je gemakkelijk de lichtinval bepalen in de ruimte door het rolgordijn in zijn geheel of gedeeltelijk dicht te doen. Bij Raamdecoratie.com zijn er tal van verschillende soorten, kleuren en maten te vinden zodat jij de perfecte raamdecoratie voor de zolder kunt aanschaffen.

Accessoires
Een zolderkamer is ideaal om accessoires aan de muren te hangen. Denk aan leuke schilderijen, posters of foto’s. Door gebruik te maken van spiegeldecoratie kun je het effect creëren dat de ruimte groter lijkt. Plaatst de spiegels op strategische plekken om het licht te reflecteren en zo de ruimte optisch te vergroten.

Creëer met deze tips jouw ideale kamer en geniet van de kleine ruimte van de zolderkamer.