Het starten van een nieuw bedrijf kan een ontmoedigende taak zijn. Gelukkig kun je met de juiste planning en voorbereiding je merk met succes opbouwen, hoe groot of klein het ook is. Je moet er gewoon voor zorgen dat je website vanaf het begin goed in elkaar steekt. Hoe doe je dat? Lees er hier meer over!

Probeer webhosting
Web hosting is een service waardoor je website voor iedereen toegankelijk is. Sommige mensen weten misschien niet wat webhosting is, maar het is een essentieel onderdeel van het runnen van een online bedrijf. Met webhosting kun je je eigen domeinnaam hebben en informatie opslaan in een server op internet. Deze informatie is dus je website. Dit kan op twee verschillende manieren, namelijk via ‘shared hosting’ of ‘private hosting’. Als je net begint met een website, kan shared webhosting een goede optie zijn. Ze stellen gebruikers in staat om meerdere websites tegelijk op te slaan met behulp van hun serverruimte. Je hoeft dus niet je eigen server op te zetten.

Haal inspiratie uit andere sites
Heb je een globaal idee van hoe je zakelijke website eruit moet komen te zien en welke functionaliteiten deze moet hebben? Het is tijd om inspiratie op te doen bij andere mensen die hetzelfde hebben gedaan. Kijk allereerst naar andere sites. Wat werkt goed, en wat werkt niet goed? Let op het ontwerp en de lay-out. Is er voldoende ruimte voor je inhoud? Als dat niet het geval is, overweeg dan om je ontwerp uit te breiden of te wijzigen, zodat alles op het scherm past zonder dat het rommelig wordt of moeilijk te navigeren is.

Zorg dat je inhoud klaar is
Als je nog nooit een website hebt gebouwd, is het belangrijk om te weten wat voor soort inhoud erop komt te staan. Met teveel inhoud kan de site verwarrend worden voor bezoekers. Met te weinig inhoud willen ze meer informatie. Het is ook belangrijk dat de manier waarop die informatie wordt gepresenteerd overal op de site consistent is. Op deze manier breng je bezoekers niet in verwarring.

Overdrijf het niet met animatie, afbeeldingen en effecten
Er zijn veel dingen die kunnen worden gedaan om je website te laten opvallen, maar overdrijf niet. Overdrijven kan een afleiding zijn voor bezoekers. Houd het zo eenvoudig en gemakkelijk mogelijk om te navigeren. Maak je site ook niet te druk voor mobiele gebruikers die het moeilijker zullen hebben om alles te bekijken op hun kleinere schermen.