Veel reizen voor je baan biedt mogelijkheden als het gaat om onderweg werken. Of het nu in de trein of in het vliegtuig: met een flexibele insteek kun je veel werk verrichten terwijl je op pad bent. Er zijn echter wel een paar dingen die onderweg werken vergemakkelijken. Met deze tips kun jij nog productiever onderweg aan de slag!

Goede tas of koffer
Wanneer je veel onderweg bent, betekent dit dat je ook veel moet slepen met bagage. Om rugklachten en hectiek te voorkomen doe je er goed aan om te kiezen voor sterke en functionele accessoires. Zo kun je kiezen voor een rolkoffer. Hierdoor hoef je geen gewicht aan je arm te tillen of op je rug te dragen. Dit is een ergonomische optie voor wanneer je veel op gelijkvloerse plekken werkt of op locaties waar liften zijn. Met treinreizen kan dit wat minder praktisch uitvallen. Wanneer het druk is in de trein, kan het vervelend zijn om vaak de rolkoffer in de bagagerekken te moeten plaatsen. Wanneer je een eersteklas treinabonnement hebt, zal dit minder snel het geval zijn.

Een beveiligde VPN
Helemaal wanneer je werkt met gevoelige informatie of data die echt niet gelekt mag worden, is het raadzaam om te kiezen voor een VPN. Dit zorgt voor een extra beveiliging waardoor hackers minder makkelijk jouw gegevens kunnen achterhalen. Gebruikmaken van wifi-netwerken in publieke ruimtes kan namelijk riskant zijn. Daarnaast is het ook belangrijk om op geschikte plekken te werken. Probeer door te kiezen voor de juiste plekken en door drukke locaties te vermijden, het risico dat anderen meekijken te verkleinen. Hoewel het voor omstanders of andere reizigers waarschijnlijk lastig is om in een oogwenk de gegevens of beelden op te slaan, is het belangrijk om risico’s op problemen te verkleinen.

Een grote belbundel
Wanneer je veel onderweg bent, is het belangrijk dat je deze tijd wel kunt besteden aan je werk. Hierbij is het van belang dat je bereikbaar bent en wanneer nodig ook telefonische afspraken kunt houden. Daarom is het belangrijk om te kiezen voor een belbundel die groot genoeg is, of zelfs onbeperkt is. Kies daarom voor IP bellen. Dit verkleint de kans op frustraties bij jezelf en bij collega’s vanwege te weinig tegoed waardoor je een gesprek moet afbreken. Daarnaast zorgt het overschrijden van de bundel voor extra kosten. Wanneer je vanwege een te kleine bundel snel buiten de bundel gaat, kost dit jou namelijk een stuk meer dan wanneer je meer geld uitgeeft aan de bundel zelf.

Daarnaast is het ook zo dat het prettig is om geen zorgen te hoeven maken om de beperktheid van een bundel. Tot slot verlaagt dit ook de drempel om snel iemand op te bellen i.p.v. eindeloos mailcontact. Benieuwd wat er qua bundels mogelijk is? Check dan snel de website van Redworks. Zij hebben genoeg te bieden als het gaat om zakelijke telefonie!