Buislaseren is een veelgebruikte techniek binnen plaatbewerking. Buislaseren werkt over het algemeen efficiënter dan de traditionele manieren, zoals zagen en boren. Daarnaast heeft buislaseren verschillende voordelen. Ben jij benieuwd wat buislaseren precies is en wat de voordelen zijn? Wij vertellen je hier alles over.

Wat is buislaseren?
Zoals benoemd is buislaseren een veelgebruikte techniek binnen plaatbewerking. Door deze methode te gebruiken kunnen staal, RVS en aluminium gesneden worden. De sterkte van de lichtbron zorgt voor een smeltpunt op het materiaal. Metalen profielen worden door middel van buislaseren bewerkt tot halffabricaat of eindproduct. Er zijn verschillende methoden die toegepast kunnen worden voor buislaseren. De methoden kunnen dus verschillen per bedrijf.

De voordelen van buislaseren
Buislaseren heeft verschillende voordelen. Wij zetten ze voor jou op een rijtje.

1. De kostprijs van het product kan worden verlaagd
Wanneer je de kostprijs van een product waarbij de buislaser methode is gebruikt, vergelijkt met een productbewerking waarbij je moet boren en zagen, dan is de kostprijs voor buislaseren een stuk goedkoper. Boren en zagen kost over het algemeen namelijk een stuk meer tijd. Bij buislaseren wordt het product gemakkelijk en snel bewerkt op een buislasersnijmachine. Minder bewerking betekent minder kosten.

2. Alle soorten vormen snijden
De buislasermethode maakt het mogelijk om allerlei ingewikkelde vormen te snijden. Dit is een stuk lastiger wanneer je gebruik maakt van een boor of een zaag. Het maakt dus vaak niet uit in welke vorm jij het staal, RVS of aluminium gesneden wilt hebben. Met de buislasermethode is alles mogelijk.

3. Nauwkeurige afwerking wordt gegarandeerd
Bij het buislaseren wordt een nauwkeurige afwerking van het product gegarandeerd. Het apparaat zorgt ervoor dat het product netjes en nauwkeurig afgewerkt wordt. Je hoeft dus niet bang te zijn dat de vorm er niet uitziet zoals je van tevoren verwacht had. De laserstraal levert erg nauwkeurig werk en zorgt ervoor dat het eindresultaat er goed uit komt te zien.

Benieuwd naar mogelijkheden voor jouw bedrijf?
Ben jij op zoek naar een bedrijf dat gespecialiseerd is in buislaseren? Neem dan eens kijkje op de website van Keizersmetaal. Dit bedrijf biedt resultaat op maat voor iedere klant. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf? Vraag dan een offerte aan. Het kan natuurlijk ook zijn dat je eerst nog wat extra informatie wilt over buislaseren. Ook daarvoor ben je bij Keizersmetaal aan het juiste adres.