Jos Creemers (36), eigenaar van CreJos Keukens-Interieurs B.V. in Weert, heeft Romein Maatinterieurs B.V. overgenomen. Hiermee breidt het aanbod van op maat gemaakte keukens uit met een breed scala aan maatwerkinterieurs. Oud-eigenaar Erwin Roemen blijft werkzaam in het onderneming. “Een samenvoeging van twee succesvolle bedrijven die elkaar versterken”, aldus Creemers.

CreJos is al jaren een begrip in Weert en staat bekend om keukens en interieurs van topkwaliteit. “Wij leveren geen massaproduct, maar maken unieke handgemaakte keukens en interieurs in het midden- en hoogsegment”, zegt Jos. In zijn pand aan de Stekshofweg 11 worden met de hand vele keukens gecreëerd, precies naar de wens van de klant. Alle worden persoonlijk samen met de klant door Jos ontworpen, die de hele dag met een potlood in zijn hand rondloopt. “Het ontwerpen van keukens is mijn passie. Geweldig om iets op papier te schetsen, wat vervolgens door ons ervaren team wordt uitgewerkt tot een tastbaar product.”

‘De overname maakt het mogelijk dat we nu een breden scala aan opdrachten kunnen aannemen’

Geschiedenis
Jos is in Hunsel geboren en opgegroeid. Sinds een aantal jaar woont hij in Weert. “Mijn grootste geluk is dat ik op jonge leeftijd al wist wat ik later wilde worden: ‘meubelmaker’.” Zijn passie voor hout ontstond nadat hij op zeer jonge leeftijd al met het vervaardigen van houten werkstukken bezig was. “Van de opbrengst kocht ik een duurdere zaag, waarmee ik mijn eerste eigen meubels maakte.” Jos hield zich vast aan zijn droom en nadat hij de opleiding aan het TI Sint-Jansberg in Maaseik afrondde, creëerde hij een eigen werkplek in de schuur van zijn vader. Daar maakte hij zijn eerste interieurs. “Maar al snel specialiseerde ik me in keukens, daar ging mijn hart sneller van kloppen.” Opvallend is dat hij via Romein, het bedrijf dat hij nu heeft overgenomen, zijn eerste baan in loondienst kreeg aangeboden. “Hier heb ik veel ervaring opgedaan en mijn kwaliteiten verder ontwikkeld. Veertien jaar geleden startte ik mijn eigen bedrijf CreJos Keukens-Interieurs met showroom. CreJos is daarnaast ook een erkend leerbedrijf. Door de enorme vraag naar maatwerk in Nederland bleef mijn bedrijf groeien. Wij bedienen zowel de particuliere als zakelijke markt. Ook levert CreJos aan zeven keukendealers verspreid door Nederland. Daarom overwoog ik de laatste jaren om het bedrijf uit te breiden; we groeien uit ons jasje.”

Aan de andere kant was daar Erwin Roemen (51), die met zijn bedrijf, gespecialiseerd in maatinterieurs, al 22 jaar op een steenworp afstand van CreJos is gevestigd. “Hier regelde hij van A tot Z alles zelf, inclusief de administratie, terwijl hij een vakman is. Erwin besloot om de laatste jaren van zijn carrière alleen nog te willen doen waar hij écht plezier uit haalt: het maken van interieurs. De accountant van Erwin van het bedrijf N-XT uit Weert heeft hem geholpen een opvolger te vinden. Zo kwamen ze Jos op het spoor. “Zowel Jos als ik zagen in hoe we elkaar kunnen versterken en vol enthousiasme hebben we het overdrachtscontract getekend.”

Wat verandert er?
Waar CreJos vooral gericht is op keukens, werkt Romein veelal met aanvragen van particulieren en aannemers voor interieurprojecten. “We hebben door onze samenwerking meer handjes en kunnen een breder scala aan opdrachten aannemen.” Met de overname van Romein door CreJos blijft Erwin bij het bedrijf in dienst. “Erwin is een vakman en heeft 22 jaar zijn eigen zaak gehad en kent het reilen en zeilen daar perfect: hij onderhoudt en bedient zijn klantrelaties”, aldus Jos. Door de overname hebben beide bedrijven meer werk- en opslagruimte. “We kunnen onze voorraden vergroten, zodat we niet misgrijpen.” De huidige showroom aan de Stekshofweg verhuist op termijn naar de locatie van Romein aan de Risseweg.

De normen en waarden van CreJos blijven gelden. Prioriteit blijven het persoonlijke klantencontact, korte lijnen, het team en gaan voor 100% klanttevredenheid. “Wij betrekken onze klanten ook bij het productieproces. Doordat we alle keukens en interieurs eerst volledig afmonteren in de werkplaats, weten we zeker dat onze interieurs volledig volgens afspraak naar de klant gaan.”

Jos heeft zijn toekomstvisie scherp voor ogen: “Het is mijn persoonlijke doel om in de top te staan van Nederlandse keuken- en interieurproducenten. Dit wil en kan ik bereiken door zowel de particuliere als zakelijke markt uit te breiden. Het samengaan van CreJos en Romein is een stap in de goede richting.”

www.crejos.nl