Zowel ondernemers als particulieren hebben waardevolle bezittingen. Daarom helpt het Venlose bedrijf Fortify Alarms met het veiligstellen van goederen en personen door alarm- en camerabeveiliging. Markus Beelen, beveiligingsmonteur en mede-eigenaar, heeft één doel: het veiliger maken van Venlo. “Wij zijn een echt Venloos bedrijf, dat zowel particulieren als bedrijven voorziet van de beste alarmsystemen van hoge kwaliteit.”

Markus Beelen werkte voorheen in loondienst als beveiligings-adviseur, maar kreeg in 2017 met zijn huidige drie compagnons het idee om een eigen bedrijf te starten. “Het aanbod in camera- en alarmsystemen was erg beperkt en het viel ons op dat mensen allerlei onnodige producten kregen aangeboden”, stelt Beelen. “Ze betaalden voor peperdure systemen en wisten niet eens waar alles precies voor diende. Daarin wilden wij verandering brengen.”

De vier mannen richtten Fortify Alarms op, specialist in camera- en alarmbewaking, waar klanten vrijblijvend een adviesgesprek kunnen aanvragen. “Bij veel bedrijven gaat dit telefonisch, maar wij komen bij de mensen thuis of bij bedrijven aan tafel. Met onze eigen ogen inspecteren we de gehele ruimte(s), zodat we niks over het hoofd zien en door te luisteren naar de klantspecifieke wensen stellen we een op maat gemaakt beveiligingsplan op.” Fortify Alarms is een VEB-erkend bedrijf, waarmee het voldoet aan de eisen die verzekeringsmaatschappijen stellen. “We hebben een breed assortiment aan uitstekende apparatuur. Met de nieuwste snufjes beschermen we wat jij liefhebt. Ik ben ervan overtuigd dat we aan de wensen van elk bedrijf of elke particulier kunnen voldoen.”

Diversiteit aan oplossingen
De mogelijkheden die Fortify Alarms biedt, zijn heel divers en specifiek. “Logistieke bedrijven willen vaak dat het kantoor, waar in de avond niemand meer hoort te zijn, beveiligd is met een alarm, maar de in- en outbound moet toegankelijk blijven voor chauffeurs. Dat is allemaal mogelijk met onze systemen.” Tijdelijke beveiliging behoort ook tot de mogelijkheden, hierin ziet Fortify Alarms het aantal aanvragen steeds meer stijgen. “Denk aan logistieke dienstverleners die voor een paar dagen een kostbare container op het bedrijventerrein hebben gestationeerd, daarin kunnen wij ter beveiliging een mobiele paal inclusief alarm, bedieningspaneel én camera installeren. Hierdoor ben je voor een korte periode goed beveiligd. Wij zijn supersnel met het leveren van deze tijdelijke oplossingen en hebben hiermee al eens een inbraak voorkomen.”

‘Door te luisteren naar de klantspecifieke wensen, stellen we een op maat gemaakt beveiligingsplan op’

Automatisering
Bij Fortify Alarms wordt veel geautomatiseerd en hoef je niet per se een abonnement met een meldkamer af te sluiten. “Bij een bewegingswaarneming krijg je via een app een bericht op je telefoon. Ook wordt er gelijk een foto doorgestuurd, zodat zowel de klant als onze meldkamer direct kan bepalen of de politie moet worden ingeschakeld. Dit scheelt een hoop geld, ten opzichte van de situatie wanneer er bij elke melding een beveiligersmedewerker ter plekke gaat controleren, zoals dit bij vele bedrijven nu nog wel het geval is.” Volgens Beelen zouden alle ondernemers op zijn minst een camera aan de voor- en achterkant van het bedrijf moeten installeren. “Alleen al voor je eigen veiligheid en die van je medewerkers. Veel mensen denken dat het aanschaffen van een camera- en alarmsysteem prijzig is, daar is echter allang geen sprake meer van. Bij een incident zijn de kosten vaak vele malen hoger en dan hebben we het nog niet eens over de impact die zo’n ingrijpende situatie met zich meebrengt. Afwegend tegenover de kosten en de nasleep als er iets gebeurt, is een goed systeem het zeker waard.”

www.fortifyalarms.nl